Glumica Anita Matić Delić za Uskrs priprema pravu vegansku gozbu u kojoj uživa sa svojim najdražima, a sve završava neodoljivim mousseom od prosa i lješnjaka.

Uskrsni desert Anite Matić Delić kojeg će obožavati vegani
Privatni album 

Sastojci:

½ šalice prosa
3 šalice zobenog mlijeka
1/3 šalice agavina sirupa
2 jušne žlice maslaca od lješnjaka
1 žličica Bourbon vanilije
prženi lješnjaci za ukrašavanje
preljev od borovnica

Priprema:

Operite proso i stavite ga u lonac. Ulijte mlijeko i na laganoj vatri zakuhajte, smanjite vatru te poklopljeno kuhajte 15 do 20 minuta. Kad je proso kuhan, maknite ga s vatre i ostavite da se malo ohladi. U blender stavite ostale sastojke, dodajte proso i sve zajedno izmiksajte. Po potrebi dodajte još slada. Izlijte u čaše i ostavite sat vremena da se ohladi. Prije posluživanja pripremite preljev od borovnica kojim ćete ukrasiti mousse te dodajte sjeckane pržene lješnjake.

Preljev od borovnica:

½ šalice borovnica (može i smrznutih)
malo vode
1 žlica agavina sirupa ili ½ žlice smeđeg šećera
1 žličica aru praha, za zgušnjavanje

Priprema:

Borovnice stavite u lončić i prelijte ih vodom (malo iznad razine borovnica). Zakuhajte na laganoj vatri. Dodajte slad. U čaši razmutite žličicu aru praha s dvije žlice hladne vode. Dodajte borovnicama uz brzo miješanje, a kad se počne zgušnjavati, maknite s vatre. Poslužite kao topli preljev. Kad se preljev ohladi, dobit ćete ukusan džem od borovnica.