u domu Ane Vučak Veljače i scenografa Ivana Veljače također se očekuje prava blagdanska gozba, a njihov dom ispunit će predivni mirisi patke s posebnim punjenjem.

Patka punjena nadjevom od kestena po receptu Ane Vučak Veljače
Shutterstock 

Sastojci:

1 patka (3 do 3,5 kg)
300 g kruha (kockice)
300 g pečenog kestena
150 g pačje jetre
250 ml mlijeka
4 jaja
2 glavice luka
1 žlica peršina
50 g maslaca
100 g celera
100 g suhih šljiva
100 g sjeckanih oraha
1 jabuka
sol, papar, kadulja, muškatni oraščić

Priprema:

1. Jaja umutite s mlijekom i prelijte preko kockica kruha.
Na maslacu propržite nasjeckani luk i jetricu. Celer nasjeckajte na tanke listiće, pomiješajte s nasjeckanim peršinom i kestenom. Sjedinite sve navedeno te, ovisno o ukusu, posolite i poparite.
2. Dodajte kadulju i muškatni oraščić te ostavite da odstoji 20 minuta.
3. Nasjeckajte orahe, suhe šljive (potopite ih u mlaku vodu) i prepolovite jabuku.
4. Napunite prsa patke. Kada napunite patku, zavežite otvor oko vrata i na kraju zatvorite.
5. Pecite patku onoliko vremena koliko ima kilograma, i to najprije na 160, a zadnjih pola sata na 200 ºC. Zalijevajte patku tijekom pečenja njezinim sokom