Ukusno, jednostavno - i na žlicu, uvijek je dobra ideja za obiteljski ručak. Usto, ako je zdravo - ne možete pogriješiti. Upravo je jedan takav recept, odnosno teletinu s graškom, podijelila velika gurmanica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić. Za ovaj ukusan obrok trebat će vam 40-ak minuta.
Sastojci za 4 osobe:
1 kg teletine
½ kg graška
2 glavice ljutike/luka (sitno nasjeckan)
1 mrkva (očišćena, naribana)
4-5 cherry rajčica - narezane
1 l telećeg ili povrtnog temeljca (ili voda + kocka za juhu)
Mix začinskih trava
3-4 žlice brašna
Maslinovo ulje
Putar
Sol
Papar
Čili
Postupak:
Meso narežite na kockice ili prutiće, posolite i pospite brašnom te ga prepecite na malo ulja na tavi i stavite sa strane. U istu tavu dodajte ulje i komadić putra te podinstajte nasjeckanu ljutiku/ luk, dodajte naribanu mrkvu i narezane cherry rajčice, dinstajte pa dodajte grašak i zalijte vinom. Kad vino ishlapi, zalijte temeljcem. Na laganoj vatri u poklopljenoj tavi dinstajte. Posolite, poparite i začinite mixom začinskih trava, prema želji i čilijem. Dodajte meso i oprezno promiješajte, prema potrebi dodajte još temeljca pa zajedno kuhajte nekoliko minuta dok grašak ne omekša. Dobar tek!