Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Putujte sa stilom

Baš svaki put

Izvor: Profimedia

 Granice su se otvorile i ponovno možete na put. Ostanite odgovorni što se zdravlja tiče - i malo manje odgovorni kad je u pitanju koketiranje sa zgodnim muškim suputnicima, piše Cosmopolitan.

Ne vucite prtljagu

Nema ništa seksepilno u ženi koja putuje sama, a za sobom vuče tri kovčega. Sve potrebno strpajte u jedan kofer - plus ruksak, ako je baš nužno. Tako ćete pokazati da znate razlučiti potrebno od nepotrebnog.


Budite spontani

Trebate profesionalnog turističkog vodiča? Zaboravite! Usudite se novi grad. upoznati kroz male uličice, zabačene kafiće i kvartovske restorane. Ako se bojite da ćete se izgubiti, na mobilni telefon instalirajte aplikaciju s offline mapom grada. A situaciju možete iskoristiti i pred zgodnim domaćim dečkom
glumiti izgubljeno žensko...

Ne klepećite nanulama

Japanke i natikače ostavite za plažu - kad putujete, nosite praktične tenisice. Vjerujte, suputnicima je malo toga neprivlačnije od pogleda na boso stopalo putnice koja sjedi do njih. A oni kojima je to privlačno u pravilu nisu privlačni vama.

Rame za spavanje

I sami znate kako je nepraktično zaspati u autobusu ili vlaku. Stoga se ne libite simpatičnog suputnika zamoliti rame za spavanje. Iako zvuči preintimno, ne sumnjajte da će vam malo koji muškarac odbiti tu zamolbu.


Zamirišite

Ako vam suputnik ponudi mentol, prihvatite - vjerojatno ima razloga zašto vam ga je ponudio. Nemojte se uvrijediti, ali topla hrana iz ruksaka često vas ostavi s lošim okusom (i mirisom) u ustima. Kad mu već ležite glave naslonjene na rame, nemojte uprskati stvar zadahom iz usta.

Iskoristite priliku

Kao što biste skočili od veselja da vam netko ponudi besplatni bungee skok, s jednakim entuzijazmom prihvatite i svaku priliku da se osvježite - pa makar to  značilo samo umivanje u kolodvorskom toaletu. Svježe oprano lice i suhi pazusi naročito su cijenjeni prilikom putovanja.

Uparite se

Putovati solo nije baš zabavno. Stoga probajte pronaći osobu koja putuje u vašem pravcu - ili, još bolje, pravcima. Tako ćete se imati kome požaliti ako (zajedno) zakasnite na sljedeći bus - ili, još bolje, imat ćete s kime podijeliti radost kad sigurno stignete. A kava u nepoznatom gradu samo je korak od
pravog izlaska...

loader