U sklopu proširenja lifestyle sadržaja na portalu Story.hr, od danas, svaki utorak u 18 sati, kroz vježbanje će vas voditi Arijana Brković, bivša plesačica koja je svoje dugogodišnje vježbačko i plesno iskustvo pretočila u trening pod imenom Body Art tehnique. Trening u kojem se uspješno izmjenjuju četiri elementa: izometričke, fitness, pilates i baletne vježbe, ova je studentica Kineziološkog fakulteta u Splitu i Fitness Business Akademije dovela do savršenstva pa ne čudi stoga velika popularnost istog.

Kako sama naglašava, u svakodnevnom radu s klijentima motivira je ljubav prema poslu i težnja ka izvrsnosti, stoga konstantno ulaže u svoju edukaciju, seminare i workshopove kako bi usvojila različite tehnike i metode koje može prenijeti svojim polaznicima i rekreativcima. Upravo zbog toga, ovaj dinamični trening, koji je ponajviše baziran na vježbama s vlastitom težinom tijela, idealan je za sve one kojima klasične vježbe već na samu pomisao zadaju glavobolje.

Medvjeđi hod, baletni plie i grand plie, pretkloni, sklopke, izdržaji i posturalne vježbe samo su neke od vježbi koje bez pomoćnih rekvizita savršeno djeluju na vašu mišićnu osnovu, jačanje mišića kao i topljenje kalorija. Prednost ovakvog vježbanja je iskoristivost prostora, može se izvoditi na bilo kojem mjestu gdje se možete ispružiti svojom dužinom, a rekviziti koji se koriste za vrijeme treninga su bućice, pilates lopte i obrući, elastične trake te vježbe sa vlastitom težinom. Također, s obzirom na to da se ovakvim načinom vježbanja mišići izdužuju i učvršćuju za očekivati je da nakon probnog perioda od jednog mjeseca dolaska u formu mišići postaju vretenasti i ojačani što se posebno vidi na muskulaturi žena: drže se uspravnije, elegantnije, uče vladati svojim tijelom.