Chef Kardea Brown zvijezda je emisije ‘Slasna jela gospođice Brown’ koja se emitira na kanalu Food Network. U njoj priprema jela inspirirana američkim Jugom, kojima se vraća u djetinjstvo, ali uvijek donosi i nešto novo, vlastitu interpretaciju tradicionalnog jela svojih predaka. Tako je i s ovom ukusnom i jednostavnom slasticom koju je prvi put ispekla kad je imala deset godina. Recept je dobila od svoje tetke te ga je tijekom godina unaprijedila. “Mislim da je ovaj recept sada puno bolji, godinama radim na njegovu usavršavanju”, skromna je Kardea.

Recept za omiljenu slasticu iz djetinjstva
Profimedia 

Sastojci

1 i ½ šalica maslaca + dodatno, za namastiti kalup
3 šalice oštrog brašna 3 šalice kristal šećera
5 velikih jaja 2 i ½ žlice limunove korice
1 šalica gaziranog pića od limuna i limete
3 šalice šećera u prahu ½ šalice punomasnog mlijeka ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema

Pećnicu zagrijte na 160 °C. Kalup za kuglof obilato namastite maslacem. Dobro izmiksajte šećer i maslac mikserom na velikoj brzini, otprilike dvije minute. Smanjite brzinu i dodajte jedno po jedno jaje, a zatim brašno, šalicu po šalicu, te miksajte dok tijesto ne postane glatko. Umiješajte dvije žlice limunove korice (možete izmiješati i s koricom limete) i gazirano piće. Izlijte tijesto u kalup te pecite oko sat i 15 minuta. U međuvremenu miksajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije, mlijeko i tri žlice gaziranog pića te pola žlice limunove korice oko 45 sekundi, dok glazura ne postane glatka i jednolična. Prelijte je preko ohlađenog kolača.