Brzinski i jednostavan recept koji je, osim preukusan, toliko zdrav da bi vam mogao zamijeniti svaki drugi snack. Na svojem Instagram profilu manekenke Chrissy Teigen podijelila je deliciju koja ju spašava u kasnim noćnim satima kada ju 'uhvati' glad za slatkišima. Umjesto da pred filmom grickate slani čips i smokiće brzinski pripremite bananu koju, nakon što 'bacite' u pećnicu, možete grickati već za nekoliko minuta. Imate dvije opcije- slanu i slatku, a možete se poslužiti i jednom i drugom istovremeno.

Banana čips možete pripremiti na dva načina. Ljubiteljima malo ljućeg okusa i jače začinjene hrane sigurno bi se više svidio Spicy Thai Chips, dok je druga verzija nešto blaža i slađa. Za svaki od recepata potrebno je prvo ugrijati pećnicu na 400 stupnjeva. Osim toga, prethodno ćete paziti kako birate bananu- jednu ili više, ovisno o tome koliko čipsa želite, za koju se preporučuje da bude tvrda i gotovo zelena. 

Spicy Thai Chips

• 1 žlica rastopljenog kokosovog ili biljnog ulja
• 1 i pol žličica bilo koje vrste ribljeg umaka
• 1 žličica šećera
• pola žličice sitno mljevenog čilija ili pahuljica čilija (ili manje, ako želite manje začinjene)

Ploškice banane koju ste prethodno isjeckali na tanke kolutiće stavite u zdjelu u kojoj ste prethodno pomiješali sve sastojke. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje na koji ćete posložiti bananu pomiješanu sa svim sastojcima. 

Pecite do hrskave i zlatne boje, sveukupno nekih 13 do 14 minuta, s povremenim otvaranjem i okretanjem onih ploški koje ste tanje narezali te koje se brže peku. Izvadite iz pećnice, ohladite i uživajte.

Novi ljetni favorit: Ukusni banana čips na dva načina
Profimedia 

Čips od cimeta sa šećerom:

• 2 žlice rastopljenog kokosovog ili biljnog ulja
• 2 žlice šećera
• pola žličice mljevenog cimeta
• Veći prstohvat finske morske soli

Kao i u prethodnom receptu, stavite okruglice od banane u zdjelu samo s uljem, te rasporedice po plehu za pećenje prethodno obloženim papirom. Pecite dok ne postane hrskavo i zlatno, od prilike 8 minuta. Dok se čips peče, u maloj posudi pomiješajte šećer, cimet i sol.

Izvadite iz pećnice i ravnomjerno pospite smjesu cimeta sa šećerom. Vratite u pećnicu i pecite dok ne postane hrskav, maksimalno još pet minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite i poslužite.