Mladi glumac Gaten Matarazzo, zvijezda serije ‘Stranger Things’, uistinu ne voli gubiti vrijeme. Budući da je snimanje četvrte sezone serije prekinuto zbog pandemije koronavirusa, Gaten ima viška vremena pa ga je odlučio provesti na koristan način - zaposlio se u jednom njujorškom restoranu kao pomoćni konobar. Tamo postavlja i rasprema stolove te puno uči o ugostiteljskom biznisu. Kako je istaknuo njegov glasnogovornik, cijelo vrijeme na poslu nosi zaštitnu masku. Iako još nije naučio kuhati, simpatičan i vrijedan mladić zna koja su mu omiljena jela. Jedno od njih su i penne s votkom koje najradije jede za večeru.
SASTOJCI
500 g penna
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
1 srednji luk, sitno nasjeckan
3 žlice maslaca
2 žlice maslinova ulja
1 šalica votke limenka pirea od rajčice (oko 400 g)
1 šalica vrhnja za šlag
prstohvat mljevene suhe crvene paprike
sol, svježe mljeveni papar i svježe ribani parmezan
PRIPREMA
Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Češnjak i luk pirjajte na 2 žlice maslaca i 2 žlice maslinova ulja na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Ulijte votku (ako kuhate na otvorenom plamenu, odnosno plinu, maknite tavu s vatre prije ulijevanja votke). Kuhajte i pustite da se reducira dvije do tri minute. Ulijte pire od rajčice. Dobro izmiješajte, smanjite temperaturu. Ulijte vrhnje. Dobro izmiješajte pa opet smanjite vatru. Dodajte mljevenu papriku, sol i papar ovisno o ukusu. Na kraju umiješajte preostalu žlicu maslaca. Tjesteninu procijedite i dodajte u umak kako bi se sve sjedinilo. Pospite parmezanom.