Obiteljski obroci, druženja s prijateljima, pa čak i romantične večere - ukusne tortilje pašu uvijek! Brz i poprilično jednostavan obrok kojeg svi vole, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U nastavku zato donosimo recept za 'nafrizirane' tortilje jednog od najpopularnijih domaćih chefova, Mate Jankovića, s kojima ćete oduševiti sve. 

Sastojci:

700 g očišćenog krumpira rezanog na kockice
150 g ljutike sjeckane na listiće
4 jaja
sol
papar
1 dl maslinovog ulja
1 zličica crvene paprike
pola zličice granuliranog češnjaka
150 g grčkog jogurta
70 g sjeckanog mladog luka
40 g šunke
40 g feta sira
40 g gorogonzole

Umak:

U jogurt stavimo sol, papar, pola zličice crvene paprike, češnjak, mladi luk i sve izmješamo i stavimo u hladnjak.

Tortilje:

Na tavu stavimo ulje, zagrijemo i dodamo sirovi, na kockice rezani krumpir. Kad je do pola gotov dodamo ljutiku, sol i papar i distamo dok ne omekša. U posudi razbijemo 4 jaja, blago posolimo i dodamo pola žličice crvene paprike. Dodamo krumpir, dobro izmiješamo. Stavimo pola i tavu, ma to stavimo mrvljene sireve i sjeckanu šunku, na to drugu polovicu krumpira. Pečemo na laganoj vatri nekoliko minuta, zatim okrenemo uz pomoć tanjura. Stavimo peći nazad u tavu drugu stranu nekoliko minuta. Izvadimo, odmorimo tortilju 5-10 min, narežemo i poslužimo s umakom.