Rižoto je jedan od najpopularnijih obroka diljem svijeta, koji se priprema u bezbroj varijanti i s brojnim različitim namirnicama. Mi vam u nastavku donosimo 'klasik', recept za ukusni i sočni rižoto s gljivama i parmezanom legendarnog chefa Gordona Ramsaya, kojem će rijetko tko moći odoljeti.
Sastojci:
šest šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
tri čajne žlice maslinovog ulja
kilogram šampinjona, tanko narezanih
2 crvena luka
jedna i pol šalica arborio riže
pola šalice suhog bijelog vina
sol, papar
tri čajne žlice sitno narezanog vlasca
4 čajne žlice maslaca
parmezana po želji
Priprema po koracima:
1. U posudi na laganoj vatri grijte temeljac.
2. U međuvrmeenu, u drugoj posudi zagrijte dvije žličice maslinovog ulja na srednjoj vatri. Zatim dodajte gljice i pirjajte dok ne omekšaju, oko tri minute. Gljjive i njihovu tekućinu stavite sa strane.
3. Na tavi dodajte jednu žličicu maslinovog ulja, dodajte luk i dinstajte jednu minutu. Zatim dodajte rižu. Kada riža poprimi zlatnu boju, dodajte vino i miješajte dok se vino ne upije.
4. Smjesi dodajte pola šalice temeljca i miješajte dok se ne upije. Zatim dodajte po pola šalice temeljca sve dok riža ne postane al dente, otprilike 20 minuta.
5. Maknite s vatre te u rižu dodajte gljivu i njihovu tekućinu, maslac, vlasac, parmezan. Začinite po želji.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju