Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznata food blogerica dala nam je recept za definitivno najfinije fritule

Svi tvrde da su baš njihove fritule najbolje, a mi smo se uvjerili da one koje priprema Sanja Mijac, vlasnica popularnog food bloga Domaćica, nisu samo savršenog okusa, već su gotove - u trenu!

Postoji ta neka tradicija da se fritule peku na badnju večer i u mnogim domovima nezamislivo je provesti Badnjak bez tih vrućih, mirisnih i mekih slatkih delicija. Postoje različiti recepti za pripremu fritula, s jogurtom, bez jogurta, s grožđicama, rakijom…, i svi tvrde kako baš oni imaju najbolji recept. No mi smo odlučili pronaći stvarno najbolji, pa smo za savjet pitali Virovitičanku Sanja Mijac, vlasnicu vrlo popularnog food bloga Domaćica, kojeg prati gotovo 59.000 pratitelja. Ona je naša gastro voditeljica kroz slatki blagdanski menu; posebna stručnjakinja za slatku stranu blagdanskog stola.

Izvor: Story

Sanja je po struci ekonomist, ali pravu ljubav našla je u hrani. Tako Sanja sva svoja jela koja priprema i sama fotografira, ima svoj studio u kojem radi, pa kako je sama sebi šef, sve je – kaže – lakše. Priča o gastro blogu krenula je – kao, uostalom, i puno lijepih situacija u životu – sasvim slučajno.

"Bilježnica s receptima prije nekih osam godina postala je premala pa sam zaželjela imati drage recepte na jednom mjestu. Pokrenula sam Domaćicu bez razmišljanja hoće li to netko čitati i isprobavati; krenula sam bez ikakvog plana, a evo danas je godišnje čita skoro pet milijuna ljudi“, priča na Sanja, mama, poduzetnica, blogerica i, kako sama kaže, sanjar i kreativac koji voli gledati naprijed i uvijek misliti pozitivno.

Za blagdane uvijek peče razne kekse, a ove joj je godine u planu ubaciti Fererro roladu i svoju zimsku tortu.

„Na stolovima i domovima ove godine neka svakako bude što prirodnije i jednostavnije. Svima savjetujem da se više okrenu sebi i svojim bližnjima te da stvore lijepe uspomene za kraj ove lude godine“, kaže Sanja, napominjući nekoliko savjeta za bržu i lakšu pripremu blagdanskih slastica. Dobro je napraviti plan što će se peći unaprijed, pročitati recepte prije početka, kupite sve sastojke u Arena Centru i krenite opušteno i s osmijehom.

Svaka treća nedjelja i ponedjeljak u mjesecu (u ovom su to 20. i 21. prosinac!) rezervirani su za Vikend+, #siguranshopping i - sudjelovanje u genijalnoj Vikend+ nagradnoj igri. Naime, svi koji u periodu 20. i 21.12. potroše minimalno 200 kuna na Mastercard® i Maestro® karticama mogu sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti 10.000 kn na Vikend+ poklon kartici, za shopping u Arena Centru.

"Kako god da ispadne to je vaših ruku djelo i trebate biti ponosni na sebe“, poručuje Sanja. S nama je podijelila svoj recept za domaće fritule. 

Izvor: Story

Sastojci: 2 jaja, 400 ml tekućeg jogurta, 4 žlice šećera, 2 vanilin šećera, 2 čepa rakije, prstohvat soli, 400 g glatkog brašna, 2 praška za pecivo

Priprema
Ulje ugrijte u loncu. Treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu jer one ne smiju dodirivati dno. Kada ste zagrijali ulje da bude vruće, smanjite vatru. Uvijek se možete poslužiti i trikom s kuhačom: drvenu kuhaču uronite u ulje i ako se oko nje stvaraju veliki mjehurići - ulje je prevruće, ako se oko nje stvaraju manji mjehurići - ulje je savršene temperature za prženje. Ako fritule pržite na jakoj vatri, one se neće stići napuhati zbog čega iznutra znaju biti zbijene.

Pjenjačom izmiješajte jaja, jogurt, šećere, rakiju i sol. Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto. Vrećici za ukrašavanje odrežite vrh debljine palca. Napunite je smjesom za fritule.

Izvor: Story

 Fritule istiskujte iznad lonca s uljem. Kada izađe komadić duljine 3 cm iz vrećice, samo je prerežite nožićem ili kuhinjskim škarama kako bi pala u ulje. Fritule možete praviti i uz pomoć žličica, kako vam je lakše. Nemojte prepuniti lonac fritulama nego ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati.

Kada se dovoljno isprže na jednoj strani, obično se same okrenu na drugu. Ako ne, samo ih dotaknite vilicom pa će se okrenuti. Veoma je važno paziti da ulje ne bude prevruće. Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Ideje za darivanje

Ako vaši najmiliji pod borom vole dobiti praktične poklone, evo što im darovati ovog Božića. Sve smo odabrali u Arena Centru i Arena Parku, Učinite to i vi te sudjelujte u Vikend+ nagradnoj igri. Svi koji u periodu 20. i 21.12. (3.nedjelja i ponedjeljak u mjesecu) potroše minimalno 200 kuna na Mastercard® i Maestro® karticama mogu osvojiti 10.000 kn na Vikend+ poklon kartici, za shopping u Arena Centru.

 Sadržaj omogućava Arena Centar