Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Moja potraga za najdivnijim blagdanskim igračkama'

Što pokoniti djeci za Božić? Pa igračku! Mama Josipa uputila se u potragu za darovima kojima će ovih blagdana razveseliti svoju djecu, a najbolji izbor predivnih drvenih igračaka, koje su se divno uklopile u njezin dom, pronašla je u Lidlu

Prosincu se moja obitelj uvijek najviše veseli. Naš stan lagano poprima blagdansko ruho, a među ukrasima koje čuvamo godinama, najljepši su oni koje su napravila moja djeca. Dok iz kutija vadimo dekoracije koje su još u vrtiću izradile njihove ručice i čitamo pisma za željama koje su pisale još onda kada im je za pisanje trebala pomoć odraslih… e to je baš prava radost! Ti nam trenutci uvijek izmame osmijehe na lica i sjete nas na ta davna vremena, jer cure su sada već velike i dobro znaju da nije važno biti dobar samo zato da bi im Djed Božićnjak donio darove, a znaju i da smo sve ove godine njihov tata i ja bili Djedica. Iako im ta spoznaja nimalo ne umanjuje draž Božića, svi se jako radujemo što imamo novog člana obitelji, koji će idućih nekoliko godina vjerovati u Djeda Mraza. Nije li to maštanje najdivniji dio djetinjstva?!

Pogledajte

01:05
Kupnja igračaka u Lidlu
Josipa Scotti Čavlina kupuje igračke u Lidlu
Izvor: Story
Izvor: Story

Već sada mu pričamo i čitamo priče o dobrom Djedici koji uveseljava dobru djecu te će i njemu ove godine donijeti darove. Zbog našeg malog dvogodišnjaka, pod jelkom koju ćemo svi zajedno okititi na Badnjak, ponovno će se naći pregršt igračaka. Cure su svoje odavno podijelile drugoj djeci, a na popisu njihovih želja već su neko vrijeme sasvim druge stvari. No zato su se posebno potrudile sastaviti listu za svog malog brata. Autići, motori, bageri, kamioni, policija, vatrogasci… ono je što će ga, sigurni smo svi, baš jako oduševiti. No voli on i kuhati, a tek jesti kolačiće i piti kavu poput mame i tate… dovoljno je da kažem da je, dok još nije znao hodati, znao izgovoriti „kava za mamu“ pa bi ga, razmišljam, neka igračka s kojom bi se mogao igrati omiljenog rituala odraslih, baš mogla razveseliti. Osim toga, ne mogu nabrojati koliko mu puta u danu moramo imitirati glasanje raznih domaćih i divljih životinja pa su i igračke na tu temu svakako dobrodošle. 

No gdje pronaći po nešto od svega toga, a pritom ne potrošiti cijelo bogatstvo, pitala sam se dok sam čitala popis koji su sastavile. Surfajući internetom pronašla sam Lidlov katalog s igračkama, koje su me na prvu oduševile svojim izgledom i kvalitetom. Većinom izrađene od pravog drveta i u predivnim bojama, što je za mene estetu jedan od bitnih faktora pri kupnji. Ipak će sve te igračke, dok je on još malen, uglavnom biti dio našeg dnevnog boravka pa je kakav takav sklad itekako poželjan.

Izvor: Robert Gašpert

U moru tih divnih dječjih stvarčica, valjalo je još samo ne izgubiti razum te odabrati svega nekoliko komada za našeg malog princa. Iako inače ne pretjerujem s igračkama te redovito obavljam izmjenu tako da mu dio pospremim, a dio dam za igranje, nisam sigurna koliko mi je to ovaj put pošlo za rukom. No to ovaj put nije niti važno. Uostalom, nisam pretjerala ja, nego Djedica, a i moj malac je (ako izuzmemo 'par' tantruma) ove godine bio baš jako jako dobar.

Izvor: Robert Gašpert

Parkiralište na tri kata s čak dvije staze za spuštanje automobila bit će, uvjerena sam, zabava ne samo za njega već i za cijelu obitelj. Pogotovo kad se sjetim da moja srednja kćer pri odabiru igračaka za brata uvijek prokomentira: „hmmmm, s ovim ću se igrati i ja!“. Još jedna takva igračka definitivno je i trkaća pista s dva automobila i konzolama za upravljanje njima, budući da je on još malen da mu je prepustimo za samostalnu igru. No zato su drveni aparat za kavu, drvena ploča na kojoj treba upariti tijela i glave životnija ili pak drveni akvarij za pecanje ribica i morskog blaga s magnetima te drvene kockice za slaganje tornjeva, nešto čime se može zabavljati satima. I drvene tračnice sa svime što možete zamisliti na jednom gradilištu, igračka je kojoj će se, uvjerena sam, vraćati godinama. A da ne bi sva zabava bila rezervirana za igru u stanu, tu je i predivna drvena vespa na dva kotača s kojom može vježbati ravnotežu da bi, kad malo poraste, s lakoćom mogao voziti bicikl bez pomoćnih kotača. Da, baš sve to i još mnogo više nalazi se na policama Lidlovih trgovina.

Izvor: Robert Gašpert

I dok sam tamo birala omiljene slatkiše kojima ću napuniti čizmice svoje djece, teško mi je bilo odoljeti zovu sjajnih igračaka među kojima sam odabrala i nekoliko onih koje ću omotati, sa svojim curama, te ih darovati onima koji neće imati tako čaroban Božić kao moja djeca.

*Sadržaj kreiran u suradnji s Lidlom