Model, voditeljica, dizajnerica, poduzetnica Heidi Klum nastoji jesti zdravo te u tome nerijetko ostaje vjerna svojim njemačkim korijenima pa posegne i za nekim obiteljskim receptima. Ova 47-godišnja ljepotica zimi najradije priprema tradicionalnu juhu od kiselog kupusa, koju je prije dvije godine skuhala i kolegama iz žirija showa ‘America’s Got Talent’ Howieju Mandelu, Mel B i Simonu Cowellu. No oni, kako je priznala, nisu bili oduševljeni. “Svima je juha bila grozna. Znam, to nije baš najljepše jelo, ali treba mu dati priliku”, rekla je Heidi koja ne odustaje od omiljenog zimskog recepta za kojim su luda njezina djeca koja i inače vole njezinu domaću kuhinju.

Heidi otkrila recept za omiljeno jelo od kiselog kupusa
Profimedia 

Sastojci

3 srednja luka
biljno ulje
mljevena junetina
sol, papar
2 šalice sjeckanih šampinjona
1 kg narezanog kiselog kupusa
konzerva sjeckane rajčice
1 šalica povrtnog temeljca
1 bočica umaka za kebab (ili nekog sličnog umaka poput barbecue umaka)
2 šalice vode
½ šalice punomasnog kiselog vrhnja

Priprema

Sitno nasjeckajte luk i prepržite ga na tavi s malo ulja. Dodajte mljevenu junetinu, sol i papar. Kada se meso dobro zapeče, dodajte gljive, a potom i kiseli kupus, rajčice, povrtni temeljac i umak. Pustite da krčka oko 15 minuta dodajući vodu prema potrebi (možda će vam trebati i više od preporučene dvije šalice). Tik prije posluživanja umiješajte kiselo vrhnje.