Jeste li u 2021. godinu ušli s čvrstom odlukom da ćete početi više paziti na to što i koliko jedete? Jeste li odlučili kako je pravo vrijeme da počnete paziti što kupujete i birate održive proizvode? Sve to možete u dm-u, koji je u suradnji s cheficom Nastasjom Chiarom Petrić izdao kuharicu ‘Kuhaj drugačije’ koja na više od 100 stranica donosi 50 recepata i pregršt savjeta koji će vam pomoći da osviještenu prehranu učinite dijelom svakog dana te da, jednostavnije nego ikad, dobijete ideju - što kuhati. Kuharicu možete dobiti pri kupnji održivih proizvoda u dm-u, i to u iznosu od minimalno 200 kuna.

Recept domaće chefice za zdrave muffine od rogača, heljde i jabuka
Instagram 

Muffini od rogača, heljde i jabuka

Sastojci

2 veće eko jabuke (otprilike 350 g očišćenih jabuka)
2 jaja
100 g dmBio integralnog heljdinog brašna
100 g fino mljevenog rogača
80 g dmBio kokosova šećera
1 g dmBio vanilije u prahu
3 g dmBio cejlonskog cimeta
12 g dmBio praška za pecivo
60 g dmBio suncokretova ulja
70 g dmBio soka od naranče
1 šaka dmBio lješnjaka

Recept domaće chefice za zdrave muffine od rogača, heljde i jabuka
Instagram 

Priprema

Jabuke operite, odstranite im sredinu s košticama, narežite ih na kocke i stavite u sjeckalicu. Dodajte im jaja i miksajte otprilike minutu dok smjesa ne postane pjenasta. U zasebnoj posudi promiješajte suhe sastojke: brašno, rogač, šećer, vaniliju, cimet i prašak za pecivo. Suhu smjesu promiješajte sa smjesom od jabuka, dodajte ulje i sok od naranče te pjenjačom izradite smjesu za muffine. Napunite silikonske kalupe malo ispod vrha, pospite sjeckanim lješnjacima te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20 minuta male muffine, a 35 minuta one normalne veličine, odnosno dok čačkalica ne bude čista. Ohladite na sobnoj temperaturi prije serviranja.