Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako nam je bilo na Sensa Yoga Retreatu na otoku Ižu

Uspješno je prošao još jedan Sensa Yoga Retreat. Saznajte kako smo uživali uz predivno vrijeme, fantastičnu hranu i odličan program joge i sljedeći put nam se obavezno pridružite!

cover-collage1(62) Izvor: Dražen Kokorić

Poslije kiše dolazi sunce
Nakon dugog i kišovitog putovanja, pomalo obeshrabreni najavljenom lošom prognozom za cijeli vikend, stigli smo na očaravajući otok Iž. Na naše ugodno iznenađenje, dočekale su nas tople zrake sunca, zajedno s omamljujućim mirisom mora i borove šume.
Smjestili smo se u hotelu Korinjak, poznatom po ukusnoj vegetarijanskoj ponudi, gdje smo se na uvodnom sastanku upoznali sa Senkom Ljubić, učiteljicom joge i voditeljicom programa, i njezinim asistentima, Marinom Šarčević i Jurjem Ljubićem.

 Izvor: Dražen Kokorić

Uz ispijanje ukusnih voćnih smoothieja
Senka nam je poželjela toplu dobrodošlicu, kao što je i pozdravila sunčano vrijeme koje nas nije napuštalo tijekom cijelog vikenda. „To je znak da smo na dobrom putu“, rekla je.
Zaboravili smo na svakodnevne brige i prepustili smo se svim čarima nadolazećeg vikenda.
Samo opušteno...
Program smo započeli s aromatičnom yin jogom za opuštanje. Opustili smo i istegnuli mišiće asanama koje smo izvodili na podu i oslobodili smo energetska središta (čakre) u tijelu uz bogat miris eteričnih ulja ruže, lavande i ružmarina. Opuštena tijela i uma, nakon ukusne večere zadovoljni smo pošli na spavanje.
„Zahvaljujući Sensi, otkrila sam otok Iž. Dolazim svake godine ili 2 – 3 dana ranije ili ostanem 2 – 3 dana poslije da upotpunim doživljaj. Hotel je fantastičan, hrana je ukusna, nema buke i komunikacijskog šuma, posvud je potpuni mir! – Beata

 Izvor: Dražen Kokorić

Snaga jutra
Idući dan započeli smo jutarnjom hatha jogom na velikom molu, gdje smo intenzivnijim i stojećim asanama jačali mišiće, radili na snazi tijela i samopouzdanju.
Slobodno vrijeme nakon doručka proveli smo uživajući u suncu i moru, kao i svim čarima otoka. Poslije ručka prepustili smo se mindfulness meditaciji u hladovini pod maslinama. Uz Senkin opuštajući glas i lagani povjetarac koji nam je draškao lice vrijeme meditacije brzo je proletjelo. Poslijepodne smo se okušali u izazovima snage na Core strenght satu. Bili smo podijeljeni u dvije grupe: jedna je grupa s Jurjem i Marinom izvodila nježnije vježbe za početnike, a oni iskusni i hrabriji vježbali su sa Senkom.
Aktivan dan priveli smo kraju pod mjesečinom i zvijezdama, pričama uz svijeće te pjevanjem kirtana uz ritam bubnja. „Sve mi se sviđa; i joga, i mjesto, i program. Veoma sam zadovoljna. Posebno mi se sviđa kombinacija meditativnih i zahtjevnijih aktivnosti“ - Lidija

 Izvor: Dražen Kokorić

Heart opening hatha i zvučna terapija za rastanak
Prekrasan vikend zatvorili smo tradicionalnom hatha jogom koja je fokusirana na srčanu čakru za pročišćavanje emocija i skupljanje energije te zvučnom terapijom gongom pod vodstvom majstorice Milene Markovske. Teška srca rastali smo se s predivnim otokom Ižom i još divnijom Senkom te smo obećali da ćemo svakako doći i sljedeći put!

Magazin

Royals