Privlačnost i potencijal Trešnjevke kriju se u kombinaciji kvartovske atmosfere, brojnih sadržaja koje nudi, blizine centra grada i dobre povezanosti s drugim dijelovima grada. Još jedna od brojnih vrlina je svakako potencijal za izgradnju novih stambenih i poslovnih objekata koji će dodatno oživjeti i oplemeniti život na Trešnjevci te ju istaknuti kao jedan od najpoželjnijih kvartova za život u Zagrebu.

Efektna ograda na Trešnjevci koja privlači poglede

Nedavno, slobodan trenutak u radnom danu odlučili smo iskoristiti za kavu na Trešnjevci. U šetnji jednom od njezinih najboljih lokacija, Novom Cestom, pogled nam je zastao na efektnoj ogradi koja najavljuje projekt Allegheny Plaza. Radovi su već u punom jeku, a odlični vizuali na ogradi koji su privukli kako našu pažnju, tako i pažnju brojnih prolaznika oko nas, otkrivaju nam krajnji cilj – ambiciozan stambeno-poslovni kompleks.

Allegheny Plaza
Robert Gašpert 

Allegheny Plaza – projekt iza efektne ograde

Nakon znatiželjnog promatranja ograde koja privlači poglede, otkrili smo da se iza novog projekta nalazi Allegheny Financial, tvrtka prisutna na hrvatskom tržištu projektnog investiranja već više od 25 godina. Naša znatiželja postala je još veća zbog čega smo se odmah javili u Allegheny Financial kako bismo saznali više o njihovom novom projektu na Trešnjevci.

Kako bi nam predstavio projekt i dočarao kako će Allegheny Plaza izgledati po završetku radova, Andrija Farkaš, član projektnog menadžment tima tvrtke Allegheny Financial, odveo nas je iza efektne ograde i ispričao sve o ambicioznom projektu koji će bez sumnje oživjeti Trešnjevku.

Andrija Farkaš
Robert Gašpert Andrija Farkaš

Također nam je otkrio da su u tvrtci Allegheny Financial davno prepoznali potencijal Trešnjevke te ovo nije njihov prvi projekt u kvartu. Upravo se Allegheny Financial nalazio iza projekta stambeno-poslovne zgrade u Trakošćanskoj ulici u kojoj su smjestili i svoje urede. Novim projektom, tvrtka Allegheny Financial odlučila je još jednom iskoristiti veliki potencijal tog kvarta te stvoriti mjesto koje će život i rad na podići na novu razinu.

Kako bi ostvarili svoju viziju suvremenog stambeno-poslovnog kompleksa, stručni projekt menadžment tim Allegheny Financiala surađivao je s projektantskim studiom Supreme Engineering, glavnim projektantom Allegheny Plaze. Za cjelokupan dizajn kompleksa zaslužan je internacionalni tim arhitekata na čelu sa svjetskom, a našom Mirandom Vukasović, multitalentiranom dizajnericom s adresom u Portugalu, koja je autorica atraktivnih elemenata buduće Allegheny Plaze.

Dok smo obilazili dinamično gradilište, naše sljedeće pitanje bilo je kako će izgledati Allegheny Plaza i što će se sve u njoj nalaziti. Kako bi nam što bolje dočarao ovaj stambeno-poslovni projekt, naš sugovornik nas je proveo kroz prostor i objasnio što će se i gdje točno nalaziti.

Allegheny Plaza početak gradnje
Robert Gašpert 

Od suvremenih poslovnih prostora do impresivne ponude različitih tipova stanova

Baš poput efektne ograde kojom već sad privlači poglede prolaznika, Allegheny Plaza nastavit će privlačiti poglede prolaznika svojim monumentalnim pročeljem sa suvremenim kontrastom u staklenim umjetničkim instalacijama na razini kolnika koje je osmislila Miranda Vukasović. Glavni ulaz u kompleks vodit će u atrij koji će biti kreiran kao zelena oaza s vertikalnim vrtom i aromatičnim parkom, a iz kojeg će se ulaziti u poslovni i stambeni dio kompleksa. Kako bi svakom korisniku kompleksa omogućili privatnost, poslovni i stambeni dijelovi kompleksa bit će u potpunosti odvojeni i neovisni.

Allegheny Plaza atrij
Studio Soba - 3D vizualizacije Atrij stambeno-poslovnog kompleksa Allegheny Plaza

Allegheny Plaza aromatic garden
Studio Soba - 3D vizualizacije Aromatičan vrt u atriju Allegheny Plaze

Poslovnom dijelu kompleksa posvećene su 4 etaže, a u visoko kvalitetnim i modernim poslovnim prostorim osjećati će se ugodno kako oni koji u njima rade, tako i oni koji ih posjećuju.

Najveći dio Allegheny Plaza kompleksa posvećen je stambenim prostorima. “Projekt obuhvaća nekoliko različitih stambenih tipologija. Iznimno smo uzbuđeni što premijerno na hrvatskom tržištu premijerno možemo ponuditi londonski “Loft”, u skladu s urbanim načinom življenja. Tu su također “studio” apartmani, višesobni stanovi s velikim loggiama, te na najvišim etažama najveći stanovi s predivnim terasama i pogledom na grad”, ispričao nam je naš sugovornik i pokazao na kojem će se mjestu točno nalaziti stambeni prostori.

Allegheny Plaza loft
Studio Soba - 3D vizualizacije Loft stan u Allegheny Plazi

Pogled iz penthouse stana
Studio Soba - 3D vizualizacije 

Na kraju našeg razgledavanja, Andrija Farkaš istaknuo je da će krovovi biti obogaćeni najsuvremenijom solarnom elektranom koji će budućim stanarima pružiti izuzetne uštede. “Naša je misija kreiranje projekata najviše razine te smo se na ovom projektu također odlučili za iskorak po pitanju energetske učinkovitosti. Želja nam je, kao odgovornom investitoru, budućim stanarima pružiti jednu zelenu priču i način stanovanja istovjetan najrazvijenijim europskim gradovima.”

Ako se nađete na Trešnjevci, svakako prošećite Novom Cestom i otkrijte efektnu ogradu s prvim pogledom na impresivnu Allegheny Plazu koja bi koncem sljedeće godine trebala primiti svoje prve stanare, a mi ćemo ovaj moderan projekt nastaviti pratiti na svakom koraku do otvorenja koje će oživjeti Trešnjevku.

Allegheny Plaza
Studio Soba - 3D vizualizacije 

*Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Allegheny Financial.