IZ METKOVIĆA DO LOS ANGELESA, FRANCUSKE I PORTUGALA: Ima samo 26 godina, a već je na čelu jedne od najvećih vinarija

Food Market by StoryGourmet u nekoliko dana održavanja ugostio jei mnoge predavače, a među njima se našao i direktor proizvodnje i glavni enolog Agrolagune Josip Barišić koji je poznatim domaćim licima ekskluzivno omogućio kušanje vrhunske linije vina Castello koja još nije ni izašla na tržište

Filip Hofer

Od 7. do 10. travnja, u prostorima Hale Zagreb održan jeFood Market by StoryGourmet- gastro event koji prati najveće svjetske trendove.

Posjetitelji su mogli uživati u brojnim radionicama, častiti se hranom i pićem na kućicama restorana El Toro, Lari & Penati, RougeMarin te The Rock Pub, slastičarnice Magnolia, kao i O'pege gdje su se mogli nabaviti brojni domaći proizvodi, a nije izostajalo ni zabavnog večernjeg programa.

Filip Hofer 

I ljubitelji vina imali su posebnu priliku uživati u predavanju koje je održao direktor proizvodnje i glavni enolog Agrolagune, Josip Barišić, predstavljajući vertikalu njihove vrhunske i ekskluzivne crvene kupaže Castello.

U kušanju vina uživali su gastro blogeri, velika poznavateljica vina i poznata lovkinja HTV-ove emisije 'Potjera' Morana Zibar, glumica Mada Peršić kao i mladi predstavnici domaće glazbene scene - Matija Cvek, Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić. Između osam vina koja su isprobala njihova nepca, upravo su oni imali čast ekskluzivno probati i berbu 2020. godine koja još uvijek nije u prodaji.

Filip Hofer 

'Zaista je bilo sve jako lijepo organizirano, a atmosfera je bila odlična. Jako mi je bilo drago čuti pitanja prisutnih i osjetiti znatiželju s druge strane', rekao nam je Josip Barišić koji se našao u ulozi predavača. Sa samo 26 godina, već iza sebe ima nevjerojatne uspjehe, a iako je većinu svoje karijere proveo u inozemstvu gdje se usavršavao, putevi su ga ipak vratili u rodnu Hrvatsku.

'Prilika da sa samo 26 godina dođem na čelo jedne od najvećih vinarija je prilika koja se ne događa dva puta u životu. Morao sam je zgrabiti s dvije ruke', rekao nam je Josip koji je, inače rodom iz Metkovića, zbog fakulteta otišao u Istru nakon koje je otputovao u SAD, da bi magisterij završio u Francuskoj. Potom ga je karijera odvela u Portugal, zatim ponovno u SAD nakon čega je stigla, možemo slobodno reći, prilika života u Lijepoj Našoj.

U njegovom su predavanju, ali i u vinima, uživali svi prisutni.

Filip Hofer 

'Na radionici je bilo jako zanimljivo. Nešto staro što već poznajem, ali u novom ruhu. Jako zanimljiv novi, mladi i strastveni enolog, a mi smo od početka do kraja upoznali jednu priču', rekla nam je Morana Zibar koja za sebe kaže da je 'ljubiteljica vina od glave do pete'.

Više fotografija s kušanja vina, pogledajte u našoj galeriji. 

Filip Hofer Kušanje vina na Food Marketu by StoryGourmet