Jučer su posjetitelji uživali u drugom danu događanja Food Market by StoryGourmet, gastro eventa koji prati svjetske trendove. Održane su dvije odlične radionice. Na prvoj, onoj koju je vodio chef Marin Medak radio se zanimljivi kolač od mrkve s hrpom ukusnih dodataka, a polaznici, među kojima su bile i glumice Mada Peršić te Katarina Madirazza s mamom Nadom, naučili su sve prednosti vrhunskih Kenwood aparata koji puno olakšavaju prirpemu slastica.

_DSC5402.JPG
Filip Hofer 

Na drugoj radionici kušala su se vina Agrolagune, a njihov direktor proizvodnje i glavni enolog Josip Barišić predstavio je vertikalu njihove vrhunske i ekskluzivne crvene kupaže Castello. U vinima su uživali gastro blogeri, velika poznavateljuica vina Morana Zibar, glumica Mada Peršić, ali i predstavnici domaće glazbene scene – Matija Cvek, Eni Jurišić i Vjeko Ključarić. Poslijepodne nazdravljali smo izvrsnim koktelima u sklopu Aspira Happy Houra, a navečer je u sklopu programa Ladies Night nastupio miljenik žena Alen Đuras, dok je glazbu puštao uvijek zabavni DJ Dadoo. Također, posjetitelji su pohrlili na naš mali vinski sajam gdje su za simboličnu cijenu mogli kušati vrhunska Vina Laguna, Belje, Iločkih podruma te nekoliko vinara iz okolice Zagreba te vinarije Galić iz Kutjeva.

_DSC4916.JPG
Filip Hofer 

Naravno, naši poznati gosti posjetili su i druge aktrakcije eventa Food Market by StoryGourmet - kućice restorana El Toro, Lari & Penati, RougeMarin i The Rock Pub te slastičarnice Magnolia, ali i O'pege u čijoj se kućici mogu nabaviti brojni domaći proizvodi. Kreativni tim chefova restorana RougeMarin Josip Hodak, Filip Bačan i Željko Lopar, na čelu s Marinom Medakom predstavili su neodoljivu savijaču punjenu gljivama, šparogama, porilukom i ribanom mozzarellom, s karamel vrhnjem, svježim narom i klicama graška, sjajni pileći ražnjić, salatu s bulgurom i salsom od rajčica, luka, usoljenog limuna s cijeđenim jogurtom i vlascem te empanade s braisanim kunićem, zapečenom curry cvjetačom, salaticom od julien daikona, mrkve i stabljičastog celera. Chef restorana El Toro Mario Mihelj sa svojim je timom predstavio prefini Fish Open Taco (salsa od krastavca, mladog luka i korijandera, dimljeni sir, pšenična tortilja i krema od pečenih paprika), Beef Chili Con Carne s rižom te Beef Steak Ražnjić s wasabi majonezom, salatom i kiselim povrćem.

_DSC5509.JPG
Filip Hofer 

Kulinarski tim bistroa Lari & Penati na čelu s vlasnikom Igorom Tomljenovićem predstavio je Kofte od oslića s kaparima i koprom, uz lisnate salate s ukiseljenim limunom, Polpete od kozca s umakom od limete i chilija uz lešadu od povrća, svoj legendarni Topli Reuben Sendvič (marinirani brisket, ementaler, dinstani slatki kupus) te Zapečena pileća krilca s prženim batatom s marinadom od soje, narančinog soka, đumbira i češnjaka. Chefica The Rock Puba Tea Pilat oduševila je pak svojim jelima – Chicken jalapeno okruglicama s ranch umakom, Mac & cheese okruglicama sa sweet chili umakom, DryAge beef burger s krumpirićima i honey-mustard umakom, Black pork burger s krumpirićima i BBQ umakom, Vege burger s krumpirićima i truffle mayo umakom. Chef patissier slastičarnice Magnolia Emilien Geslin za sve je sladokusce pripremio selekciju Magnolijinih najboljih slastica – torti, monoporcija, kremšnita i makarona. Sve je bilo toliko ukusno da su se sve porcije razgrabile u rekordnom roku, a sva su se jela sjajno sljubila uz vina Agrolagune i Belja, pića iz Zvečeva te vode Jana i Jamnica.

_DSC5667.JPG
Filip Hofer 

_DSC5499.JPG
Filip Hofer 

Danas nas na gastro eventu Food Market by StoryGourmet očekuje pregršt odlične hrane, mali vinski sajam u sklopu kojeg će posjetitelji moći kušati vrhunska vina hrvatskih vinara, radionica street fooda koju vodi chef Nikša Boban iz Aspire, radionica chefa Marija Mihelja za roditelje i djecu s namirnicama iz Leda te finale našeg natječaja Kuhaj kao chef u koejm se finalisti bore za vrijednu nagradu. Svoj koncert održat će sjajna glazbenica Lana S, a glazbu će puštati DJ Pepi i DJ Stanko Bondža, dok u nedjelju glazbu pušta DJ Vazmenko. Pogledajte kompletni program.

_DSC5549.JPG
Filip Hofer 

I ne brinite za prognozu, dođite, uživajte u vrhunskoj hrani, vinu i glazbi, jer mi imamo rješenje za sve vremenske prilike!

Ulaz na event se ne naplaćuje.

Vidimo se u Hali Zagreb, na adresi Slavonska avenija 3b, do nedjelje 10. travnja na bogatom programu od 11 sati do ponoći. 

A kako nam je bilo drugog dana Food Marketa by StoryGourmet provjerite u našoj galeriji fotografija.

Filip Hofer Food Market by Story Gourmet - proljeće 2022. - drugi dan