BLIŽI SE LJETO I RASTU FRUSTRACIJE OKO CELULITA: Riješite se narančine kore uz 5 tehnika koje zaista djeluju

Celulit imamo svi i svi ga jednako mrzimo, no srećom postoje metode kako mu stati na kraj, ili ga barem učiniti manje vidljivim.

Instagram

Celulit je nešto što velika većina nas ima, i svi ga odreda jednako ne volimo. On nam ne škodi, ne donosi nikakve zdravstvene probleme i nije prijetnja ni na bilo koji način, no ako primijetite da utječe na vaše samopouzdanje, jasno nam je zašto postaje jedan od najljućih neprijatelja protiv kojega se ne biraju sredstva.

Često ga se naziva narančinom korom zbog njegovog specifičnog izgleda udubljenja i kvržica, a on nije ništa drugo do masnih stanica koje se probijaju kroz vezivno tkivo ispod kože. Obično se javlja na stražnjici i bedrima, ali nijedno područje nije mu nepoznato pa se može pronaći i na rukama, trbuhu te drugim područjima. Koliko god se to nepravednim činilo, žene su mu prirodno sklonije nego muškarci – između 80 i 90% žena ima ga u nekom trenutku tijekom života.

U pitanju nije samo loša sreća, već i zdravstveni razlog za to - žene jednostavno imaju drugačiju distribuciju masnog, mišićnog i vezivnog tkiva od muškaraca; kod muškaraca masne stanice i vezivno tkivo imaju ukrštenu strukturu, dok su kod žena raspoređene okomito, a što olakšava probijanje masnih stanica.

Iako je točan uzrok celulita nepoznat, smatra se da način života, geni i starosna dob imaju puno veze s njegovom pojavom, a da bi ste pronašli najučinkovitije oružje protiv njega, važno je shvatiti što sve na njega utječe.