URAN JE KRENUO U RETROGRADNI HOD KOJI ĆE TRAJATI DO SIJEČNJA: Od ovog se 'hladnog tuša' nećemo lako oporaviti

Planet Uran 24. kolovoza kreće u svoj retrogradni hod, a iako inače svi strepe od Merkura - ove jeseni je baš Uran taj kojeg se trebamo plašiti.

Profimedia

Obično je retrogradnost Merkura ta od koje bježimo, no ova jesen donijet će nam novu astrološku opasnost od koje većina treba strepiti. Naime, Uran 24. kolovoza kreće u svoj retrogradni hod, a koji će potrajati sve do 22. siječnja 2023. – i neće nam donijeti baš puno toga dobroga.

Astrolozi tvrde da je ovo razdoblje idealno da zastanemo, odmorimo od donošenja naglih odluka i napravimo općenito pauzu od drame u životu. Ovo će biti idealno razdoblje za povlačenje u 'zimski san', odnosno hibernaciju tijekom koje ćemo samo pripremati tlo za promjene koje će nadoći na proljeće. Retrogradni Uran tako će nam nakon turbulentnog i za mnoge stresnog ljeta donijeti mirnu i spokojnu jesen.

Shutterstock 

Uz Uran, i Merkur će krenuti u svoj retrogradni hod i to 9. rujna. Kada se dvije ili više planeta istovremeno nađe u retrogradnim pozicijama to obično znači da unatoč načelnom miru na površini života moramo jako paziti kako ne bismo zapali u probleme i iznenadne sukobe. Ovo nije pogodno razdoblje za bilo kakve konflikte, pa je jako važno vježbati strpljenje i pomirenje s okolnostima u kojima se nađemo. U suprotnom bi nam se svaka jaka i nagla reakcija mogla obiti o glavu.

Uz Uran i Merkur, u listopadu i Mars kreće kretati se retrogradno. Energije će se usporiti te će mnogi naići na prepreke na svom putu ostvarenja željenih snova. To je posve očekivano. Svemir i kozmička energija nam tako poručuju da se smirimo, strpimo i stanemo na loptu – te djelujemo tek iza siječnja sljedeće godine kada će drugačiji položaji planeta mnogima dati novi nalet energije i vjetra u leđa.

Shutterstock 

Što se tiče samog retrogradnog Urana, on će biti u znaku Bika, zemljanog znaka koji poziva na uzemljenost i dosljednost u akcijama. Uran je pak s druge strane simbol energije koja ruši zidove, pali sve pred sobom. Tako će ove dvije energije biti u sukobu, a mnogi će te konfliktne impulse osjećati i na svojoj koži. Željet ćemo kretati u nove projekte, prekidati veze i brakove, upuštati se u avanture i mijenjati poslove no istovremeno nam planeti neće izlaziti u susret pa ćemo na svakom koraku nailaziti na probleme u ostvarenju planova. Zbog toga ih je najbolje odložiti do proljeća.

Astrolozi tako sugeriraju da je najbolje da do siječnja sljedeće godine razmislimo o tome gdje u životu nedostaje balansa i ravnoteže te na čemu doista dugoročno moramo poraditi kako bismo bili sretniji u životu. Iako se mnogima ovo razdoblje neće svidjeti, trebamo se usredotočiti na ono pozitivno – iskoristiti priliku da vidimo stvari jasnijom perspektivom i iskoristimo mjesece pred nama za odmor od turbulencija i stalnih previranja u kojima smo 'uživali' za ljeto.