Otok Hvar je jedna od omiljenih ljetnih destinacija u Hrvatskoj i zasigurno će i ovih mjeseci biti vrlo popularno dalmatinsko odredište. A za posjet tom divnom otoku, poznatom po sjajnoj gastro i eno ponudi, imamo dva nova jako dobra razloga. Stoljetna gastronomska tradicija i autentičnost uvrstili su otok Hvar na popis UNESCOve nematerijalne svjetske baštine. Zato ako se ovog ljeta nađete na tom najsunčanijem hrvatskom otoku, svakako posjetite nove gastronomske meke - restorane Craft Beer&Grill i Grano Duro Pizza&Pasta s potpisom Valamara. U projekt rekonstrukcije i uređenja prostora restorana uloženo je ukupno 8,4 milijuna kuna, a dizajn interijera potpisuje poznati domaći arhitektonski studio Tissa.
Svjetski trendovi u Hrvatskoj
Autentičnost je jedna od najvažnijih karakteristika vrhunskih restorana, a upravo to možete pronaći na Hvaru - lokalne namirnice, posebnu tehniku pripreme i modernu prezentaciju. Doživljaj destinacije moći ćete osjetiti upravo kroz gastronomsku ponudu ova dva restorana. Craft Beer&Grill nudi savršen spoj ukusnih steakova te jela s roštilja i vrhunskih craft piva. U ponudi se nalaze i degustacijski pivski meniji koji svakako pružaju novi doživljaj svim ljubiteljima piva. Ovaj je restoran stilski nadahnut industrijskom estetikom i filozofijom pivarskog craft pokreta koji se temelji na individualnosti, slobodi i zanatskog umijeća proizvodnje piva. Craft Beer&Grill jamči svojim gostima atmosferu istinski dobre pivnice, a osim u dobrim pivima, gosti na ovoj lokaciji mogu uživati i u vrhunskoj kavi te artigianale sladoledu kojeg proizvodi Valamarov tim slastičara.
Koncept Grano Duro Pizza&Pasta inspiriran je, pak, jednostavnošću omiljenih talijanskih specijaliteta, pizze i tjestenine. Ovaj rustikalno uređeni restoran u centru grada nudi ručno rađenu tjesteninu po tradicionalnoj recepturi u kombinaciji s raznim umacima od lokalnih i svježih namirnica. Na terasi s pogledom na gradsku luku gosti restorana također mogu uživati u pizzi koju pizzaiolo priprema u otvorenoj kuhinji pred očima gostiju.
Ovi atraktivni Valamarovi gastronomski koncepti prethodno su odlično prihvaćeni u Poreču i Rapcu, a ključ uspjeha leži u kvaliteti domaćih namirnica i inovativnom pristupu iza kojeg stoji kreativan kulinarski tim.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju