Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Storybook
26.11.2018. / 12:09 12:52

Anti-age na japanski način

26.11.2018. / 12:09 12:52
26.11.2018. / 12:09 12:52

Japan je poznat po mnoštvu neobičnih tretmana - od onih iz područja seksualnih usluga do zdravstvenih, wellness i spa opuštanja. Stoga, pruži li vam se prilika otići do Japana isprobajte Otonamaki, Moxibustion ili 160-minutni tretman pomlađivanja

Izvor: Story

Otonamaki
Direktni prijevod termina Otonamaki je zamatanje odraslih, a odnosi se na praksu „ponovnog rođenja“. Tretman bi trebao pomoći ukloniti probleme vezane uz posturu, nesanicu i različite psihičke poteškoće. Gole i sklupčane u što je moguće manju kuglicu, vežu vas čvrstim čvorovima u plahtu. Ovaj pomalo psihoterapijski tretman vraća u trenutak kada smo bili stisnuti u majčinoj utrobi i iz nje izašli.

Moxibustion elektro facijalna akupunktura
Tretman počinje detoksificirajućom akupunkturom, no stvari se zakuhaju kada se ekstrakt pelina pali u blizini igala te ih zagrijava. Moxibustion je regularan dio japanske akupunkture, a koristi se kako bi se povećala količina bijelih stanica u krvi stimulirajući imunološki sistem malom količinom topline koja se direktno aplicira na tijelo. Uz to ide još i osam čaša koje se slažu od ramena niz kralježnicu kao detoks terapija, koja uz pomoć svojevrsnog vakuma, kojeg koža stvara u kontaktu s čašama, izvlači toksine.

Izvor: Story

160-minutno pomlađivanje
Spa Hinoki u Tokiju nudi 160-minutni antiageing tretman lica koji dolazi u paketu s tretiranjem cijele glave ugljikovim dioksidom. Japanci uključuju tretmane skalpa u svoju tjednu rutinu kako bi izbjegli neugodan miris, a vjeruju kako balončići ugljikovog dioksida čiste dublje i potiču cirkulaciju te tako smanjuju i gubitak kose.
Tretman počinje pranjem kose vodom obogaćenom ugljikovim dioksidom, a zatim kreće strojni masažni tretman. Nakon glave, masiraju se stopala, a onda i lice. Nakon izvrsne opuštajuće masaže, koja aktivira svaki mišić lica, stavlja se umirujuća maska.

V. S.

Foto: Profimedia

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader