Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(BA)LETITE S DIOROM

Autor A.H.

Premda neke mjere protiv korona virusa polako popuštaju još će neko vrijeme morati proći da umjetnost punim plućima procvjeta. No kako bi nam svakodnevno bila dostupna i u ovo vrijeme izolacije pobrinuli su se mnogi pa tako i dizajnerska kuća Christian Dior. Naime, u suradnji s top plesačima Dior nam nudi virtualne plesne radionice na kojima možemo ovladati osnovama baleta.

 Izvor: Press

Zaljubljenici u lik i djelo Christiana Diora jako dobro znaju kako je taj velikan uz dizajn cijeli život njegovao i veliku strast prema plesu pa čak i dizajnirao kostime za balet u pariškoj Operi. To je dovelo do povijesnog partnerstva između francuske modne kuće i umjetnosti koja traje i dan danas, a u ovo vrijeme izolacije diljem svijeta pronašla je i svoju novu formu.

Odnedavno su tako dostupna nova tri videa 'Dior and the Dance campaign' u kojima koreograf pariške Opere Sebastien Bertaud i vrhunski plesači Germain Louvet, Friedemann Vogel i Eleonora Abbagnato razgovaraju o svojoj suradnji s modnim magom Diorom te nude savjete (i lekcije) kako se prepustiti ritmu i prakticirati balet doma.

 Izvor: Press

Tako sada možete naučiti i plesni dio koji je Bertaud osmislio za Diorov show proljeće/ljeto koji je kreativna direktorica Diora, Maria Garzia Chiuri, održala u Shanghaiu.

Inače, današnja kreativna direktorica prestižne francuske modne kuće vjerno slijedi korake osnivača pa, osim što je radila kostime za 'Nuit Blanche', na svojim modnim revijama na tjednima mode rado uključuje profesionalne balerine ne bi li svojim umijećem pokreta dodatno začinile elegantne revije.

Virtualne baletne lekcije 'powered by Dior' traju ispod 30 minuta i dostupne su na Instagramu i YouTubeu.

 Izvor: Press

 Izvor: Press

Magazin

Royals