Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Storybook

Rodna ravnopravnost, aktivizam i ART IZ FOTELJE

Autor V.S.
Autor V.S.

Ideja rodne ravnopravnosti kao i status žena u društvu, glavne su teme na 14. Vox Feminae Festivalu koji ovih dana možete pratiti putem online platforme Zoom i na samom portalu, za koji vizualni identitet potpisuje hrvatska ilustratorica Klara Rusan Klarxy. Sudjelujte u diskusijama, uživajte u umjetničkim prezentacijama #YourStoryMatters

Izvor: Vox Feminae

Ovogodišnji Vox Feminae Festival održava se od 5. do 24. svibnja i sasvim očekivano ga možete pratiti iz udobnosti vaših naslonjača, sofa i kreveta jer se kompletan program preselio online. Festival promiče ideje rodne ravnopravnosti i propituje status žena u društvu kroz diskusije, predavanja, filmove i umjetničke prezentacije.

Izvor: Vox Feminae

Četvrtci su na Vox Feminae Festivalu rezervirani za knjige. Još uvijek stignete uloviti detaljan pregled razvoja moderne slovenske queer i lezbijske književnosti koje donose članice skupine Four Voices u razgovoru ‘Lezbijska četvrt’.

Vikendi su pak rezervirani su za umjetnost, a na programu su predstavljanja nove produkcije Kozlića, multimedijalne umjetnice Petre Brnardić ‘Tarantula’ te foto izložbe Tee Štokovac ‘InBed’.

Festival ove godine donosi i feminističku poeziju potlačenih, a u svom popratnom programu nudi druženje s duginim obiteljima, predavanje o uspavankama, domaće kantautorice i online webinar o identitetima.

Filmski program se također odvija online, a u sklopu njega možete pogledati i premijeru dokumentarca 'Želim to i doma’ u režiji Ane Opalić i Noe Kraljevića. U njemu devet LGBTIQ protagonista i protagonistkinja progovara o doživljenom bullyingu, diskriminaciji i nasilju.


Za više informacija o programu posjetite festivalsku stranicu www.voxfeminae.net/festival.

Izvor: Vox Feminae

Najčitanije

loader