DIP s curryjem i kaprima

Sastojci:

(Za oko 350 ml)
• 240 g majoneze
• 120 ml kiselog vrhnja
• 1 čajna žlica zgnječenih trava poput bosiljka, timijana, ili origana
• ¼ čajne žlice soli
• 1/8 čajne žlice curryja
• 1 jušna žlica luka, naribanog
• 1 jušna žlica svježeg peršina, nasjeckanog
• 1 ½ čajne žlice limunovog soka
• 2 čajne žlice kapara, ocijeđenih
• ½ čajne žlice umaka Worcestershire

Priprema:

Sve sastojke dobro pomiješajte kako bi se dobila homogena smjesa i potom stavite u hladnjak. Poslužite sa sirovim povrćem (štapići žute i narančaste mrkve, celera, krastavca, zatim cvjetovi cvjetače, brokule), krekerima ili grissinima. (Za bolji dojam dip možete poslužiti u izdubljenoj glavi crvenog kupusa ili patlidžanu.)

Tri recepta za savršen DIP i novu dimenziju okusa
Dražen Kokorić/Storybook 


DIP s dimljenim lososom

Sastojci:

(Za oko 350 ml)
• 200 g mekog sirnog namaza ili krem sira
• 100 ml kiselog vrhnja
• 1 jušna žlica svježe cijeđenog limunovog soka
• 1 jušna žlica svježeg kopra, sitno nasjeckanog
• 1 čajna žlica gotovog hrena
• ½ čajne žlice krupnije morske soli
• ¼ čajne žlice crnog papra, svježe samljevenog
• 100 g dimljenog lososa

Priprema:

Izmiješajte sir i vrhnje u glatku smjesu pa dodajte sok limuna, kopar, hren, sol i papar, te prethodno usitnjeni dimljeni losos. Dobro uvežite, ohladite, te poslužite sa sirovim povrćem, krekerima ili grissinima, itd.

Tri recepta za savršen DIP i novu dimenziju okusa
Dražen Kokorić/Storybook 

DIP s kozicama

Sastojci:

(Za oko 350 ml)
• 200 g koktel kozica smrznutih (ili iz limenke), odmrznutih ili dobro ispranih
• 100 ml chili umaka
• 200 g omekšalog krem sira
• 100 g majoneze
• 1 glavica luka srednje veličine, nasjeckana
• 2 čajne žlice gotovog hrena

Priprema:

Umiješajte chili umak u krem sir. Zatim dodajte ostale sastojke i dobro uvežite. Na kraju pažljivo dodajte koktel kozice. Stavite hladiti pa poslužite na isti način kao i kod drugih recepata.

Tri recepta za savršen DIP i novu dimenziju okusa
Dražen Kokorić/Storybook 

Napisao Ante Carić
Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ Pripremila ANA GRGIĆ, CHEF DE CUISINE HOTELA ESPLANADE ZAGREB

Napisao Ante Carić
Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ Pripremila ANA GRGIĆ, CHEF DE CUISINE HOTELA ESPLANADE ZAGREB