DIP s curryjem i kaprima
Sastojci:
(Za oko 350 ml)
• 240 g majoneze
• 120 ml kiselog vrhnja
• 1 čajna žlica zgnječenih trava poput bosiljka, timijana, ili origana
• ¼ čajne žlice soli
• 1/8 čajne žlice curryja
• 1 jušna žlica luka, naribanog
• 1 jušna žlica svježeg peršina, nasjeckanog
• 1 ½ čajne žlice limunovog soka
• 2 čajne žlice kapara, ocijeđenih
• ½ čajne žlice umaka Worcestershire
Priprema:
Sve sastojke dobro pomiješajte kako bi se dobila homogena smjesa i potom stavite u hladnjak. Poslužite sa sirovim povrćem (štapići žute i narančaste mrkve, celera, krastavca, zatim cvjetovi cvjetače, brokule), krekerima ili grissinima. (Za bolji dojam dip možete poslužiti u izdubljenoj glavi crvenog kupusa ili patlidžanu.)
DIP s dimljenim lososom
Sastojci:
(Za oko 350 ml)
• 200 g mekog sirnog namaza ili krem sira
• 100 ml kiselog vrhnja
• 1 jušna žlica svježe cijeđenog limunovog soka
• 1 jušna žlica svježeg kopra, sitno nasjeckanog
• 1 čajna žlica gotovog hrena
• ½ čajne žlice krupnije morske soli
• ¼ čajne žlice crnog papra, svježe samljevenog
• 100 g dimljenog lososa
Priprema:
Izmiješajte sir i vrhnje u glatku smjesu pa dodajte sok limuna, kopar, hren, sol i papar, te prethodno usitnjeni dimljeni losos. Dobro uvežite, ohladite, te poslužite sa sirovim povrćem, krekerima ili grissinima, itd.
DIP s kozicama
Sastojci:
(Za oko 350 ml)
• 200 g koktel kozica smrznutih (ili iz limenke), odmrznutih ili dobro ispranih
• 100 ml chili umaka
• 200 g omekšalog krem sira
• 100 g majoneze
• 1 glavica luka srednje veličine, nasjeckana
• 2 čajne žlice gotovog hrena
Priprema:
Umiješajte chili umak u krem sir. Zatim dodajte ostale sastojke i dobro uvežite. Na kraju pažljivo dodajte koktel kozice. Stavite hladiti pa poslužite na isti način kao i kod drugih recepata.
Napisao Ante Carić
Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ Pripremila ANA GRGIĆ, CHEF DE CUISINE HOTELA ESPLANADE ZAGREB
Napisao Ante Carić
Fotografije DRAŽEN KOKORIĆ Pripremila ANA GRGIĆ, CHEF DE CUISINE HOTELA ESPLANADE ZAGREB
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.