(Za 8 do 10 osoba)


Sastojci:

• 8 jaja (odvojite žumanjke i bjelanjke)
• 250 g šećera
• ½ čajne žlice soli
• sok i korica 4 limuna
• 250 ml punomasnog vrhnja
• 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije


Priprema:

• U tavi umutite 4 žumanjka i 200 g šećera. Dodajte sol te sok i koricu limuna; miješajte dok smjesa ne postane glatka. Stavite tavu na srednje jaku vatru; kuhajte miješajući 10-ak minuta dok se smjesa ne zgusne (kao rijetki puding). Procijedite kroz fino procjedilo u veliku zdjelu, te rashladite.
• U zdjeli istucite bjelanjke i preostali šećer u čvrsti snijeg; dodajte u mješavinu žumanjaka i šećera. Pažljivo uvežite dok se smjesa ne prožme.
• U posebnoj zdjeli istucite vrhnje i ekstrakt od vanilije u čvrsti snijeg; dodajte u priređenu mješavinu te uvežite da se smjesa prožme.
• Mousse rasporedite u zdjelice; rashladite prije posluživanja. Po želji dekorirajte s koricom limuna.