Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Success club by Iva Bele: "Pogledajte strahu u oči i recite mu bu"

Poslovna konzultantica i trenerica načela uspjeha Iva Bele savjetuje nas kako da se suočimo sa strahom i okrenemo situaciju u svoju korist.

 Izvor: Shutterstock

Alat koji mi pomaže da situaciju koja izaziva strah raskrinkam je pitanje koje postavljam sebi na glas „što je najgore što se može dogoditi?“ Kada na trenutak razmislim o svim mogućim strašnim posljedicama nečega, shvatim da čak i da se dogode, sve ih mogu savladati i ne želim im dozvoliti da mi oduzimaju snagu. Dobra stvar je da se većina tih strašnih osobnih proročanstava nikada ne dogodi.

Ne znam na što se vi oslanjate no ja vjerujem da iza života i svega stvorenog stoji vrhunska inteligencija - Bog, Univerzum ili u što god vi vjerujete. Ako je to tako, shvaćam da je strah neki alat koji me čuva od povrede ili gubitka života. No strah o kojem gore pričam se kod svih nas odnosi na neke situacije u kojima nismo izloženi životnoj ugrozi, a u stvari se tako osjećamo. Npr. zaposlili ste se na novom radnom mjestu, u novom ste gradu, prvi put se trebate naći s važnim klijentom, trebate govoriti pred velikom skupinom ljudi… Na takav strah gledam kao na saveznika koji me upozorava da je važna i razvijajuća situacija ispred mene. U tim situacijama napravim svu moguću pripremu i hrabro krenem, usprkos osjećaju straha. Što više razumijemo što se krije iza straha, manje se bojimo. Gledajmo na strah kao na pomagača. A znate što, možda se strah u stvari boji nas? 

Success Club Tip:Zapišite 3 životno neugrožavajuće situacije koje vam izazivaju strah i nelagodu. Razmislite – koja 3 koraka možete poduzeti sa svakim od njih kako biste smanjili strah (bolje se pripremiti, vježbati, koristiti vizualizacije pozitivnog ishoda…). Isprobajte sve prije nego li se ponovo zateknete u nekoj razvijajućoj, nelagodnoj situaciji. A kada savladate taj strah – čestitajte sami sebi. Next! Uhvatimo se sa sljedećim strahom u koštac.


Successful people share, join Success Club wwwivabelee.com

Iva Bele Izvor: Privatni album

Magazin

Royals