Tiramisu
(Za 6 do 8 osoba)
Sastojci i ostalo:
• 4 jaja: odvojite 4 žumanjka i 3 bjelanjka
• 75 g šećera u prahu
• 450 g sira mascarpone
• 1 jušna žlica slatke marsale
• 1 jušna žlice tamnog ruma
• 100 ml espressa
• oko 16 do 24 piškote, po mogućnosti originalnih „savoiradi“, ovisno o veličini jela
• kakao u prahu za posipanje
• četvrtasta staklena posuda
Priprema:
1. Istucite tri bjelanjka u čvrsti snijeg i stavite sa strane. Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne pobijeli. Zatim polagano uvežite mascarpone, dok se smjesa dobro ne prožme i ne postane glatka. Metalnom žlicom lagano uvežite tučeni snijeg u smjesu mascarponea, nemojte tući.
2. Alkohol i kavu ulijte u plitku posudu. Ovlaš umočite svaku piškotu u kavu te ih slažite jednu do druge na dno staklene posude. Trećinu smjese od mascarponea rasporedite po površini piškota te izgladite. Ponovite poces sa još jednim slojem piškota te smjese od mascarponea. Pokrijte i hladite oko šest sati.
3. Neposredno prije posluživanja pospite sa kakaoom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.