Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Success club by Iva Bele: Četiri alata za samomotivaciju

Trenerica načela uspjeha i poslovna konzultantica Iva Bele otkriva nam alate za motivaciju te nas podjeća da je naš organizam savršeni mehanizam o kojem smo dužni brinuti se s posebnom pažnjom

 Izvor: Shutterstock


Imate li onih jutara ili dana, kada vam se ništa ne da? Obično se dogode ponedjeljkom? Jedva ustajete iz kreveta i vani je hladno? Imate? Koliko lako se samomotivirate? Iako se motiviranje ne odvija lako i automatski, postoje neki alati koji nam mogu pomoći da se motiviramo sami, bez da se oslanjamo na vanjske okolnosti. Danas s vama dijelim 4 načina kako se motivirati:


SMANJITE PREOPTEREĆENOST dobrim planiranjem i asertivnom komunikacijom (ako ste preopterećeni, zapitajte se: Što je važno od onoga što radim? Što mogu delegirati? Znam li se zauzeti za sebe? Znam li reći ne?). Ako dobro savladate selektirano preuzimanje zadataka, nećete izgarati u preopterećenosti.

UKLONITE RUTINE (ako vam je svaki dan isti zapitajte se: Što želim novo naučiti? Što želim novo doživjeti?). Potrudite se da u svaki dan unesete dašak novosti i avanture.

POSTAVITE SVRHU I CILJEVE koji će vas motivirati (potražite dostupnu literaturu na ovu temu). Svrha i ciljevi su dodatno gorivo koji nas guraju prema naprijed i daju snagu.

PODIGNITE ENERGIJU (uključite u dnevni raspored zdrave navike, san, balansiranu prehranu i tjelovježbu). Naš organizam je savršeni mehanizam, o kojem smo dužni brinuti se s posebnom pažnjom.


Success Club Tip: Bonus alat koji često zanemarujemo je - PRONAĐITE VRIJEME ZA SEBE. Svaki dan odvojite barem 30 minuta da budete sami. Posvetite vrijeme razmišljanju o svojim ciljevima, zahvalnosti za ostvareno i davanju podršci sebi.
Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

Magazin

Royals