Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvrnuta knjiga posvećena mjestima koja izgledaju poput snova Wesa Andersona

Američki filmski redatelj Wes Anderson nadaleko je poznat po svojoj neobičnoj estetici koja, odmičući se od realnosti i uranjajući u svijet mašte, kreira posebne, vrhunski stilizirane svjetove. Sanjiva estetika Andersenovih filmova privukla je dosad čete obožavatelja, a jedan od njih, Wally Koval, odlučio joj je posvetiti posebnu pažnju

 Izvor: Press

Wally je 2017. godine pokrenuo Instagram profil naziva Accidentally Wes Anderson, a svoj je virtualni album bazirao na fotografijama mjesta diljem svijeta koja svojom estetikom podsjećaju na onu slavnog redatelja. Koval je profil, naime, pokrenuo kako bi na jednom mjestu sačuvao sve lokacije koje planira posjetiti na putovanjima sa svojom suprugom. Tu ideju nastavio je njegovati i kasnije dijeleći fotografije svojih pratitelja, nadopunjavajući ih kratkim tekstom o povijesti mjesta koje se nalazi na fotografiji.

 Izvor: Press

 Izvor: Press

 Izvor: Press


Tijekom tri godine postojanja, Accidentally Wes Anderson postao je internetska senzacija s više od milijun pratitelja, a nakon osvajanja Instagrama na red je stigla i knjiga. U njoj se pronašlo 200 najboljih fotografija koje je Koval probrao od čak 15.000 prijava koje su pristigle iz svih kutaka planeta. Odabrane fotografije, naravno, zadovoljavaju sve standarde estetike kakvu njeguje Wes Anderson, poput primjerice simetrije, savršenog kadriranja, kombinacije boja, ali i priče koja se iza njih krije. No, ono što ju čini zbilja fantastičnom jest što je uvodnik za knjigu napisao sam redatelj opisujući je kao "primamljivu" i "zabavnu".

 Izvor: Press

 Izvor: Press

 Izvor: Press

Autor: T.L.

Fotografije: press

Magazin

Royals