Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Storybook

Zavirite u predivnu virtualnu izložbu koju prati i genijalna glazba

Izložba fotografija „Pinhole portreti“ Matee Smolčić Senčar koja je premijerno prikazana u Londonu 2017. te nakon toga u Splitu, Zagrebu i Beogradu, bit će predstavljena u proširenom postavu 1 .prosinca 2020. u virtualnoj Galeriji Omnibus, koju su nacrtali i postavili Siniša Uštulica i Igor Šeler u virtualnoj stvarnosti. Sadržaj će biti moguće konzumirati na svim platformama kao što su mobitel, računalo, tablet, VR naočale

Izvor: Matea Smolčić Senčar

Fotografije su snimljene pinhole kamerom koja se bazira na tehnici camere obscure. Tehnika snimanja pinhole kamerom puno pridodaje mističnom i nadrealnom dojmu na fotografiji. Umjesto kroz objektiv, svjetlost se projicira kroz sitnu rupicu na željeni foto materijal, a u ovom slučaju to je uglavnom crno-bijeli negativ film.

Izvor: Matea Smolčić Senčar

Izvor: Matea Smolčić Senčar

Izvor: Matea Smolčić Senčar


Ono što nam oku u stvarnom svijetu nije vidljivo i teško je za interpretirati ovdje dolazi u formi fotografije, odnosno manipulacijom propuštanja svjetla na negativ i pozicioniranjem aktera na fotografiji. Sam doživljaj virtualne izložbe oplemenit će i glazba genijalnog Zvjezdana Ružića.

https://galerija.shapespark.com/sencar_galerija/

https://omnibusww.com/

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije