Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimi koža traži posebnu njegu, no ne i samo to

U hladne dane vlažnost kože naglo opada, a centralno grijanje dodatno otežava situaciju. U kombinaciji sa zimskim promjenama u organizmu zbog kojih se mijenja količina izlučivanja sebuma, koža može postati itekako dehidrirana i beživotna. Takva koža je i dosta osjetljivija, što može dovesti do ozbiljnijih oštećenja. Stoga u zimskim mjesecima treba dodatno prilagoditi svoje beauty rutine.

 Izvor: Shutterstock

Višeslojna njega

Dobro je da njega kože bude višeslojna. Počevši sa serumom koji privlače vlagu, kao što su oni s hijaluronskom kiselinom, njega se nastavlja graditi uljem za lice i hranjivim kremama. Kako bi se kreme i serumi bolje upili dobro je koristiti i blage eksfolijante koji uklanjaju mrtve stanice.

 Izvor: shuttestock

Usne i područje oko očiju su posebno osjetljivi

Posebno treba paziti na usne i područje oko očiju budući je na tim mjestima koža tanka i nema žlijezda koje luče ulje i tako štite. To je razlog zašto se usne posebno njeguju balzamima, a područje oko očiju kremama čije sastav razlikuje od krema za njegu lica.

 Izvor: Shutterstock

Ovlaživanje prostora

Zbog korištenja centralnog grijanja zimi se savjetuje i korištenje ovlaživače zraka jer sprječavaju pretjerano sušenje zraka koji će dodatno isušiti kožu. Uz to u ovlaživače se može stavljati i različita eterična ulja pa je to odbra prilika i za aromaterapiju.

Zimski sastojci

Naravno uvijek je dobro držati se prirodnih sastojaka i formula, ali i izbjegavati pripravke s puno alkohola koji također isušuje. Preporučuje se korištenje seruma s vitaminom C, ali i hranjivih maski. Za zimu su posebno pogodne maske od meda. Noć je također dobro iskoristiti za njegu lica uljima koja imaju visoko hidrirajuća svojstva kao što su jojoba, šipak i soja. Izbjegavajte sve preparate koji sadrže sastojke koji dehidriraju i umjesto njih koristite one s lipidima i antioksidansima. Od sastojaka dobro dođu i retinoidi te keramidi.

 Izvor: Shutterstock

Njegu prilagoditi tipu kože

Pri odabiru preparata važno je voditi računa o tipu vaše kože. Ukoliko imate masnu kožu tada su preparati na bazi vode dobar odabir. Suha koža pak treba uljne pripravke.

Obavezna hidratacija nakon kupanja i tuširanja

Dobro je znati da topla voda brzo isparava pa ujedno isušuje kožu, stoga ju je nužno vlažiti losionima i kremama odmah nakon tuširanja ili kupanja.Magazin

Royals