Period od proljeća do ljeta brojni su dizajneri iskoristili kako bi predstavili modne kolekcije vjenčanica i vjenčane mode za proljeće i ljeto 2023. Jer put od modnih pista to budućih mladenki je dug i vremenski rok za dolazak novih kolekcija u salone vjenčanica je dulji od klasičnih modnih kolekcija. Tako da ste do sada zasigurno već i otkrili modne vizije kojima se bridal dizajneri obraćaju budućim mladenkama, a kao i svaku sezonu tako i ovu pamtit ćemo po nekim od odličnih modnih detalja koji vjenčanu modu iz godine u godinu čine drugačijom a opet klasičnom. Vjenčana moda za 2023. se čini bogatijom no ikada prije zato što odiše raznovrsnošću te osjećajem da je prije trenda važnije odabrati osobni stil. Ali uživamo u prilici predstaviti pojedine modne začine koji se nameću kao trend.

Plava paleta
I dok neki dizajneri poručuju kako je plava nova ružičasta mi uživamo u ideji da se plava u svim svojim nijansama vraća u vjenčanu modu. „Nešto plavo“ sada ima novo značenje, bilo kao detalj, bilo kao plava vjenčanica.

Amsale SS23 Tatum
AMSALE SS23 Amsale

Ines by Ines Di Santo Spring 2023 Bridal Collection
Ines di Santo Ines by Ines di Santo

Svjetlucave tkanine

I najjednostavniji model u tkanini koja privlači sjajem površine, perlica i kristala pretvara se u najpoželjniji odabir brojim mladenkama.

Berta Caesarea
Berta Bridal Berta

Berta Caesarea
Berta Bridal Berta

Asimetrična linija vrata i dekoltea

Asimetrija je savršen detalj za modele koji oblikuju i naglašavaju i koji jednostavne modele pretvaraju u izazovne siluete.

Anne Barge 2023 Bridal Collection Carmel
Anne Barge Anne Barge

Yolancris Monroe She 2023
Yolancris Yolancris

Mock Neck trend

Ovaj je trend prisutan već neko vrijeme a to potvrđuju i celebrity mladenke kao što su Paris Hilton, Ellie Goulding, lady Kitty Spencer... jer i one su odabrale vjenčanice zatvorenog dekoltea visoko uz vrat.

Monique Lhuillier Bridal spring 2023
Monique Lhuillier Monique Lhuillier

Anne Barge 2023 Bridal Collection Solana
Anne Barge Anne Barge

Mini za maski doživljaj

Na velika vrata mini vjenčanice vratile su se za vrijeme pandemije jer su se pokazale kao odličan odabir za trendi mladenke i manja vjenčanja. Odlično se kombiniraju s bridal modenim detaljima.

Costarellos Bridal Spring 23
Costarellos Bridal Costarellos
Lihi Hod kolekcija 2023
Lihi Hod Lihi Hod

Raskošne balske vjenčanice

Glamur se vraća u velikom stilu a što ga može bolje opisati od raskošne vjenčanice? Nove kolekcije balskih vjenčanica oduzimaju dah volumenom ali i odličnim dizajnerskim kombinacijama.

Oscar de la Renta S23
Oscar de la Renta Bridal Oscar de la Renta
Elie Saab lookbook SS23
Elie Saab Bridal Elie Saab

Predimenzionirani cvjetni motivi

Uvijek tako rado biran motiv je cvjetni motiv. Na haljinama, ali i velovima, ovaj put se ističe veličinom, volumenom, igrom tkanina. Savršena kombinacija klasike i trenda.

Amsale SS23 Marisol
AMSALE SS23 Amsale

Elie Saab lookbook SS23
Elie Saab Bridal Elie Saab