Australska holistička nutricionistica Lee Holmes svoj je jelovnik dopunila ovim protuupalnim i iscjeljujućim namirnicama te ga tako prilagodila potrebama tijela nakon što joj je dijagnosticirana fibromialgija. Na taj je način život obilježen tegobama uspjela zamijeniti dobrim osjećam u vlastitom tijelu. Cjelokupnom zdravlju pridonio je tzv. supercharged princip prehrane te tri 'supernamirnice' kojima začini obroke, prenosi Sensa.hr.
Češnjak
Potiče rast bijelih krvnih stanica, boraca protiv bakterija i virusa, a pored toga je dokazano i da usporava rast štetnih bakterija i gljivica. Svježi češnjak najbolja je prirodna alternativa antibioticima. Također, pokazalo se da ova namirnica učinkovito snižava povišeni krvni tlak i LDL kolesterol.
Đumbir
Ova biljka se od davnina koristi za tretiranje mučnine i jutarnje mučnine tijekom trudnoće, za tzv. morsku bolest ili bolest putovanja, poboljšanje probave i smanjenje napuhnutosti. Stručnjaci preporučuju uzimanje dnevne doze ekstrakta đumbira jer spomenuta uspješno ublažava upalni proces i bol uzrokovanu osteoartritisom.
Kurkuma
Znanstvenici su potvrdili ljekovito svojstvo ove biljke, a mnogi ju koriste i kao protuupalni lijek s obzirom da sadrži aktivnu supstanciju kurkuminu. Inače, kurkumin također pomaže kod LDL kolesterola i drugih bolesti na nekoliko načina. Najprije djeluje kao antioksidans kako bi spriječio oksidaciju LDL kolesterola, održavajući ga na onoj razini koja je korisna te pored toga povećava LDL receptore i na taj način sprječava trošenje LDL kolesterola u krvotoku. Kurkuma štiti masnoće od oksidacije prilikom kuhanja.