KAKO JE JAMIE OLIVER SKINUO 12 KG? Uveo je jednostavnu promjenu, ali otkrio i koja mu je namirnica bila tajni saveznik

Slavni chef Jamie Oliver uspio je skinuti čak 12 kilograma.

Profimedia

Mnogima omiljeni televizijski kuhar, slavni Jamie Oliver, na malim se ekranima pojavio prije više od 20 godina kao mršav mladić, no s vremenom se na njemu itekako počelo vidjeti da je po cijele dane okružen ukusnim namirnicama i da je i njemu teško odoljeti tim slasnim zalogajima.

Profimedia 

Da je pretjerao shvatio je i sam, pa je ovaj otac petero djece, odlučio promijeniti neke navike u prehrani i brzo je postigao rezultate. Kako je sam priznao, skinuo je čak 12 kilograma.

Za britanske medije je otkrio i kako mu je to uspjelo. Ispričao je da se više fokusirao na to što jede, umjesto na količinu hrane, a promijenio je navike i što se tiče vježbanja, ali i dovoljno sna.

Profimedia 

‘Smanjio sam količinu mesa u prehrani, povećao količinu povrća, počeo više spavati i više se kretati. Izgubio sam 12 kilograma prilično brzo, a to nije bilo zato što nisam jeo. Jeo sam puno, više nego inače’, ispričao je slavni chef.

Za one koji će odlučiti povesti se za njegovim primjerom imao je i jednu važnu napomenu. Ako smanjite unos mesa, morate paziti da proteine, nužne za balansiranu prehranu, unosite iz drugih namirnica. Dobar izbor su orašasti plodovi, a Jamie je istaknuo da osim visokog sadržaja proteina imaju i druge prednosti- dobri su za srce.

Story 

Ispričao je i da mu je jedna namirnica bila osobito korisna za gubitak kilograma, a da u to ni sam nije vjerovao dok nije počelo funkcionirati. Radi se o algama.

‘Mislio sam da su alge samo pomodna namirnica, ali jeli su je i naši preci. To je najnutritivnije povrće na svijetu’, ispričao je za Daily Mail.

Njegove riječi su potvrdili i stručnjaci koji su naveli da su alge prepune vitamina, mineral i aminokiselina koje naše tijelo treba da bi ostalo zdravo. Također su bogate jodom, imaju veliku količinu kalcija i utječu na razinu šećera u krvi.

Kako uključiti alge u prehranu

1. Zamijenite kavu miso juhom koja često sadrži komadiće algi

2. Pospite suhe ili svježe alge u salatu ili juhu

3. Zamijenite čips od krumpira verzijom od algi

4. Napravite sushi tako da povrće i rižu zamotate u alge

5. Skuhajte ih i napravite temeljac

6. Dodajte ih u hranu umjesto soli