Prošle godine uživali smo u možda najvećoj popularnosti uređivanja noktiju u posljednjih desetak godina.

Baš kako se popularizirao i poprilično omraženi Y2K stil, ponovno su postali popularni upadljivi nokti s 3D ukrasima koji prkose svakodnevnim poslovima. I u 2023. naglasak je na noktima, ali manikura je ovaj put profinjena i pojednostavljena.

No nitko vam ne može reći da prestanete nositi upadljive boje na noktima jer one su i dalje ‘in’. Detaljniji pregled trendova za proljeće i ljeto tako otkriva malo eklektičniji i dinamičniji nail art. Ipak, gledamo li godinu kao cjelinu, jasan je svojevrstan povratak prirodnosti, baš kao što tom trendu već neko vrijeme svjedočimo u području make upa.

Stoga nimalo ne čudi konkretniji povratak nekoć iznimno popularne francuske manikure koja je u 2023. ponovno u fokusu. Linija je ovaj put decentnija i tanja, a može biti i u boji.

Vrlo jednostavan trend je i tzv. clean girl estetika popularizirana na društvenoj mreži TikTok. Ideja je u naglašavanju zdravlja nokta pa se podjednako nose prozirni lakovi visokog sjaja i decentne nijanse boje kože, blijedo ružičaste te mliječno bijele.

Odlučite li razigrati svakodnevnu nude manikuru, predlažemo chrome efekt.

Prah za efekt kromiranih noktiju
NeoNail NEO NAIL Chrome Effect prah za efekt kromiranih noktiju, 6,90 € / 51,98, Notino.hr

Najčešće je riječ o prahovima koji se nanesu iznad željenog laka za nokte pa daju kromirani ili biserni sjaj. Taj se trend nastavlja na popularnu tzv. manikuru à la Hailey Bieber koja je tijekom 2022. godine kopirana u pregršt nijansi.

Nastavlja se trend Hailey Bieber noktiju iz 2022.
Instagram 

Najrazigranije trendove u 2023. ostavili smo za kraj.

Prvi je trend minimalistički nail art koji izgleda poput naglaska na noktu, a najčešće je u tankim linijama ili geometrijskim oblicima ukrašen dodatno kamenjem u boji.

essence naljepnice za nokte
essence Essence Bling Bling Nail Stickers, naljepnice za nokte, 1,45 € / 11 kn, dm.hr

Drugi je trend za one malo hrabrije jer se u modu vraćaju nakit za nokte i naglašenije 3D aplikacije u metalik bojama. Ideja je krajnje nepraktična, ali upadljiva. Ovisno o vašem svakodnevnom stilu, izaberite manikuru uz koju će vam biti najjednostavnije raditi - ali i kombinirati je s odjevnim kombinacijama.