Pomlađuje i dobro stoji svakoj ženi: Princeza bob je hit frizura jeseni za sve 40+ dame

Tražite li novu frizuru za jesen, princeza bob odličan je prijedlog.

Instagram

'2024. je godina bob frizure', ponavljaju stilisti diljem svijeta. Ova frizura bila je u trendu još protekle sezone, a u posljednjih nekoliko mjeseci svoje je mjesto na vrhu liste trendova zacementirala.

Šarm ove kratke frizure nije nikakva novost pa je s pravom dobila epitet 'bezvremenske'. U čemu je tajna takve stalne popularnosti? Vjerojatno u raznolikosti oblika koje bob može ponuditi.

TikTok 

Da postoji samo jedna verzija boba vjerojatno ne bi toliko dugo održavao svoju popularnost, no kad se svakih par mjeseci pojavi nova varijanta, teško je odoljeti zovu promjene.

Novi favorit među trendsettericama je takozvani 'princeza bob' koji je postao prvi izbor modernih žena za početak jeseni.

Što je zapravo princeza bob?

Radi se o kratkoj frizuri kod koje kosa ne prelazi sredinu vrata. Princeza bob ima ravan rez, bez razlika u dužini i slojeva oko lica. Za dame s tanjom kosomstilisti osobito preporučuju šišanje svih vlasi na istu dužinu kako bi kosa djelovala gušće, a frizura se lakše obnavljala.

Ako pak imate gustu kosu, bolje je dodati tanke 'nevidljive' slojeve — to praktički neće utjecati na izgled boba, ali će znatno olakšati frizuru. To znači da će se lakše oblikovati, a željeni oblik će trajati duže. U svom izvornom obliku, princeza bob nema šiške, ali ako ne možete bez njih, najbolje će pristajati produžene šiške ili trendi šiške ravnog kroja.

Instagram 

Glavna prednost ove frizure je što pristaje svima. Možete malo eksperimentirati s dužinom kako bi frizura što bolje pristajala obliku lica. Za one koji žele izdužiti lice prikladna je produžena varijanta frizure, dok će za one koji žele ublažiti oštre, izdužene crte više odgovarati kraća frizura. Što se tiče različitih tipova kose, tu nema ograničenja — bob ravnog kroja jednako dobro stoji na ravnoj kosi kao i na kovrčavoj kosi.

Kosu možete oblikovati na razne načine. Ne postoji jedinstveno pravilo - ova frizura daje veliku slobodu mašti. Voluminoznu frizuru možete napraviti pomoću sušila za kosu i četke. Za to će vam trebati sredstvo za povećanje volumena korijena. Osim toga, kosu možete uviti u neuredne kovrče ili je, naprotiv, izravnati do savršeno ravnog izgleda.