Frizura, boja kose i pramenovi mogu pomladiti ženu - za dva sata provedena kod frizera možete 'skinuti' deset godina s leđa. Vrijedi uzeti u obzir savjete stilista i vizažista, a evo što savjetuje popularna Tiktokerica Dana Tate.

Prvo o čemu treba razmišljati su novi proizvodi za oblikovanje kose. Lak za kosu je djelomično 'out', prije svega jer se klasičnim lakom za kosu dobije izgled 'kacige' koji je odavno izašao iz mode. 

Modni savjeti za pomlađivanje za žene preko 50
Shutterstock 

Umjesto toga oblikujte kosu pjenom, a ako je baš želite učvrstiti lakom, poprskajte izdaleka podižući pramenove za ležeran efekt. Još jedna stvar - frizura!

Koliko god bob bio moderan, neki stručnjaci za ljepotu smatraju da će vam drugačija frizura bore sakriti bolje od botoksa. Trik je u 'skrivanju' čela, odnosno u šiškama koje će bore na čelu djelomično prekriti. 

Ravno šišana kosa s mikro zavjesa šiškama
Instagram 

Šiške ne smiju biti guste, ravne, a pogotovo ne prekratke. Zamolite svog frizera da ošiša moderne, 'zavjesa' šiške ili pokušajte s rijetkim, prozračnim, stepenastim šiškama koje će vam 'otvoriti' oči.

Treće pitanje - boja kose! Mnoge tamnokose dame ostaju vezane za svoju prirodnu boju iz mladosti i tu nijansu smatraju 'najprirodnijom'. 

Prozirne šiške
Instagram 

Međutim, koži koja pokazuje znakove starenja bolje će pristajati svjetliji tonovi. Odlučite se eksperimentirati s pramenovima, a ako već imate puno sijedih vlasi i ako biste tako nešto mogli uklopiti u svoj stil, razmislite o bojanju u srebrno.