Starenje je sastavni dio života, no ponekad nam se teško pomiriti s nekim stvarima koje ono sa sobom nosi poput sijede kose ili bora. Da, svi bismo voljeli što duže izgledati mlado i atraktivno, no promjene nisu uvijek nešto što bi nam trebalo teško padati.

Neke promjene koje se događaju našem tijelu nam nisu drage, no možemo se fokusirati na pozitivne promjene koje će nam donijeti osjećaj novog početka. Jedna od najjednostavnijih promjena na koje se možete odlučiti, a da vam donese sasvim novu dozu sampouzdanja je promjena frizure.

Frizura je beauty trenutak koji najavljuje novi početak, no to nije sva njezina moć. Može promijeniti naš izraz, pomladiti ga, osvježiti, modernizirati i izvući najbolju verziju nas.

Odlučite li se na promjenu frizure, nekoliko stvari morate imati na umu, otkriva Elle.rs. Prije odlaska frizeru morate procijeniti u kakvom je stanju vaša kosa pa se prvo pobrinite da bude u najboljem mogućem stanju. Bez obzira imate li ravnu, gustu, kovrčavu ili afro kosu, potrebno ju je pravilno održavati i koristiti regenerator koji poboljšava njezinu kvalitetu.

Prije nego što frizer krene s radom, razgovarajte s njim o svojim željama i ne prepuštajte to slučaju. Svima su nam poznata neugodna iznenađenja frizera, a to ćete izbjeći ako mu objasnite što točno želite i u razgovoru s njim dođete do najboljeg mogućeg rješenja jer, isto kao što nas frizura može pomladiti i uljepšati, loša frizura nam može itekako pokvariti izgled.

U nastavku donosimo 3 prijedloga za frizure koje će vas vizualno pomladiti i dati vam anti age učinak.

1. Srednja dužina

Da kosa mora biti sve kraća kako starimo, običan je mit. Ako volite dugu kosu, nema potrebe da je skraćujete, no ono što većini ljudi u svakoj dobi najbolje pristaje je srednja dužina kose.

Isprobajte frizuru u kojoj će dužina vaše kose biti malo iznad ili ispod ramena, pomoći će vam da naglasite crte lica i izdužite vrat. Također, pomalo raščupani izgled uvijek je šik opcija.

2. Šiške i pramenovi oko lica i očiju

Za trenutnu promjenu izaberite šiške inspirirane 70-ima. Dodajte razigrani outfit urbanom beauty looku u kojem će zračiti vaša živahnost i entuzijazam.

3. Kratka, ali bujna kosa

Skratite li kosu, sama činjenica da ste napravili drastičnu promjenu, učinit će da izgledate potpuno novo, drugačije i da izrazite svoj mladenački duh i energiju.

S kratkom frizurom lice će biti u prvom planu, stoga obratite pozornost na elegantnu šminku i isticanje omiljenih dijelova.