Kad pomislite na dugu kosu, vjerojatno odmah pomislite na gustoću i volumen bujnih pramenova, no okrutna je istina da to uopće ne mora biti tako.

Bez obzira na to je li kosa kratka ili vrlo duga, ona može biti tanka i beživotna, osobito pri korijenu. Ipak, postoje određene frizure koje imaju moć 'uljepšati' dugu kosu i pomoći joj da izgleda gušće nego ikad, a nijedna od njih ne zahtijeva šišanje!

Niski razdjeljak sa strane

Stvaranje dubokog bočnog razdjeljka u korijenu može učiniti da vaša kosa izgleda bujnije nego što jest.

Nije neuobičajeno da žene s tanjom kosom imaju rijetku kosu na vrhu glave i na tjemenu, a niski razdjeljak odličan je način da ona bude manje vidljiva.

Polupodignuta frizura

Stručnjaci preporučuju nošenje polupodignute kose jer je tako jednostavna frizura savršena za stvaranje iluzije bujnije kose.

Sve što je potrebno je gornju četvrtinu kose svezati u punđu ili rep, ali ih smjestiti točno na vrh glave ili malo više prema leđima. Bilo bi dobro koristiti gumice za kosu presvučene satenom ili svilom, kako biste spriječili lomljenje i oštećenje kose, savjetuje Lepa&Srećna

Prirodno sušenje kose

Kada kosu ne češljate i ne dodirujete je puno rukama tijekom sušenja, volumen je veći. Operite kosu na vrijeme kako biste je mogli prirodno osušiti. Tek kada je kosa 90% suha, oblikujte je po želji uz pomoć sušila za kosu.