Nedavno smo primijetili kako se mnogi trendovi iz ranih 2000-tih i 90-ih vraćaju. Svi se dobro sjećamo kakav je modni stil tada vladao, no što se događa kada je u pitanju svijet ljepote?

Inspiracija za novu frizuru je nešto što nas uvijek jako zanima, a dodatni bonus bodovi za jednu frizuru popularnu 90-ih dobili smo kada smo primijetili njenu koliko se proširila društvenim mrežama. 

Na prvi pogled ova frizura djeluje vrlo ležerno i nenametljivo – kao da ne zahtijeva pretjerani trud. Frizura iz 90-ih uvodi mekane nježne slojeve koji daju finoj kosi odignutost i volumen, a da je pritom ne čine previše isprekidanom ili tankom.

Šišanje tanke, fine kose zahtijeva puno truda. Prema riječima frizera, ideja je stvoriti taj čarobni efekt 'uokvirivanja lica' bez previše slojeva. Ova frizura svojevrsna je nadogradnja onih iz 70-ih i 80-ih. Kada je riječ o stepenastoj frizuri, ključne riječi su blago i nježno, piše Elle.rs.

Kako napraviti ovu trendi frizuru?

Zapamtite, ne pokušavamo stvoriti oštre linije. Posebno na finoj i tankoj kosi važno je da sve izgleda fluidno i kompaktno. A budući da želimo oblik iz 90-ih, također želimo napraviti blagi V oblik sprijeda.

Znak dobre frizure je da frizura izgleda dobro čak i prije nanošenja proizvoda za oblikovanje. Kada je kosa suha, možete nanijeti malo ulja i raščešljati kosu prstima. Nakon toga nanesite malo spreja za učvršćivanje. To je sve!

U galeriji u nastavku inspirirajte se look-ovima slavnih dama:

Profimedia, Instagram TRENDI FRIZURA 90-IH