Jedna od najpopularnijih online platformi za putovanja TripAdvisor objavila je listu najboljih destinacija za medeni mjesec za 2024. godinu prema izboru njihovih čitatelja.

Na listi se našlo 20 destinacija iz cijeloga svijeta, a na 16. se mjestu našao i jedan od najljepših i turistima najzanimljivijih hrvatskih gradova- Dubrovnik.

Dubrovnik je na TripAdvisorovoj listi najboljih destinacija za medeni mjesec 2024
stock image 

'Dubrovnik se oporavio od ratnih oštećenja koje je pretrpio devedesetih i posjetitelji su se vratili u ovaj miran grad. Ugniježđen između Jadranskog mora i Dinarskog gorja, pristupačan je za gradski bijeg za brojne putnike iz Europe. Posebno je šarmantan Stari grad', naveli su u opisu.

Dubrovnik je na listi najprecjenjenijih atrakcija na svijetu
Shutterstock 

Na ovoj su se listi osim Dubrovnika našli Prag (Češka), Budimpešta (Mađarska), Niagara-on-the-Lake (Kanada), Bora Bora (Francuska Polinezija), Tulum (Turska), Ambergris Caye (Belize), Lisabon (Portugal), Gramado (Brazil), Sveta Lucija (Sveta Lucija), Venecija (Italija), Zanzibar (Tanzania), Santorini (Grčka), Jamajka, Khao Lak (Tajland), Mauricijus, Dominikanska Republika, Maldivi, Hoi An (Vijetnam).

Na prvom mjestu ove liste našao se Bali, Indonezija.

'Bali je živa razglednica, indonezijski raj koji izgleda kao fantazija. Potezi bijelog pijeska okupani sunca ili susret s tropskim stvorenjima dok ronite uz koraljne grebene ili raznobojnu olupinu ratnog broda iz Drugog svjetskog rata. Umjetnički glavni grad Ubud je savršeno mjesto da vidite plesni performans, uključite se u radionicu izrade batika ili kovanja srebra, ili pak opustite svoje tijelo i duh na satu joge', naveli su.