Nije tajna da se Lijepa Naša redovito nalazi na vrhovima lista uglednih putničkih časopisa kao jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija.

Da je Hrvatska prava meka za turiste tijekom ljetne sezone, osvjedočili smo se već bezbroj puta, a da njena popularnost ne jenjava ni nakon ljeta, svjedoči i činjenica da je jedan od naših naljepših nacionalnih parkova završio na listi najboljih jesenskih destinacija.

Radi se o prekrasnim Plitvičkim jezerima koje je portal Travel And Destinations stavio na prvo mjesto liste najboljih destinacija u Europi za posjetiti u jesen.

'Nacionalni park Plitvice je predivan park u Hrvatskoj, nedaleko od Zagreba. To je prvi i najstariji nacionalni park u zemlji i na UNESCO-voj listi svjetske baštine nalaze se od 1979. Ono što ovo mjesto čini toliko posebnim je 16 jezera unutar parka površine 300 kvadratnih kilometara. Tijekom jesenskih posjeta uživat ćete u raznim stazama i rutama što će vam dati priliku da uživate u parku iz različitih kuteva i perspektiva', napisali su.

Plitvička jezera su najbolja europski destinacija za putovati u jesen
Shutterstock 

Osim Plitvica, se našao i slovenski Bled, Santorini (Grčka), Prag (Češka), Nacionalni park Bohemian Switzerland (Češka), Nacionalni park Bohemian Switzerland (Češka), Beč (Austrija), Dvorac Neuschwanstein (Njemačka), Budimpešta (Mađarska), Malta, Island, Hallstatt (Austrija), Marakeš (Maroko), Rim (Italija), Škotsko visočje (Škotsko) i Pariz (Francuska).