Da je Hrvatska omiljeno odredište brojnih turista, pa čak i onih slavnih, već je dugo dobro poznato, a sve češće se naša zemlja nalazi na top listama uglednih svjetskih portala posvećenih putovanjima.

Cavtat
Shutterstock 

Još jedno priznanje dao joj je Matador Network, najveći svjetski nezavisni izdavač turističkih publikacija s više od 8 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno. Oni su na listu 10 destinacija koje se moraju posjetiti u 2024. godini prije nego što ih svi otkriju uvrstili predivni Cavtat. 

Cavtat
Shutterstock 

Prema pisanju Matador Networka, Cavtat je savršeno mjesto za svakog tko bi želio izbjeći turističke gužve u popularnim gradovima. U članku su istaknuli ljepotu cavtatske rive, plaže, muzeje, povijesnu arhitekturu, predivno more i hotele s pogledom na more, kao i brojne aktivnosti u Konavlima i Dubrovniku.

Cavtat
Shutterstock 

Osim Cavtata na listi su se još našli Farski otoci, Teahupo’o (Tahiti), Vopnafjörður (Island), Paracas (Peru), Bacalar (Meksiko), Fukuoka (Japan), Assam (Indija), Osa Peninsula (Kostarika), te Kerrville (Teksas, SAD).