Buduća engleska kraljica Kate Middleton često privlači pozornost svojim modnim izborima, a svjetski mediji brižljivo prate svaki detalj njenog stila, pa tako i njenu frizuru.

Kate je poznata po elegantnim frizurama, no bez obzira nosi li ravnu kosu ili voluminozne valove, uglavnom se drži klasika i ne voli eksperimentirati niti uvoditi prevelike promjene.

Kate Middleton
Stephen Lock / Polaris / Profimedia 

Kosa joj je uvijek savršeno isfenirana, stalno slične dužine i eventualno ukrašena jednostavnim kopčama pa je vrlo rijetko da odluči nešto promijeniti.

Međutim, njen frizer Richard Word, otkrio je koja je omiljena Kateina frizura kad poželi nešto malo drugačije. Radi se o frizuri u kojoj joj je kosa strogo zakvačena iza uha, a navodno ova frizura ima i efekt pomlađivanja.

Ovakav look Kate je nosila na dodjeli Nagrade kraljice Elizabete za britanski dizajn i na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick’.

‘To je bio svjež i moderan izgled zbog kojeg je izgledala blistavo i mladoliko’, kaže Word.

Kate Middleton
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Ovakvo začešljavanje kose unazad otvorilo joj je lice i istaknuo predivnu strukturu njenih kostiju, a do izražaja su joj došle i oči.

‘Ona je lijepa u svakom slučaju, ali ovaj stil podiže njen dobar izgled na sasvim drugu razinu glamura’, komentirao je njen frizer.

Međutim, iako djeluje jednostavno, Richard Word tvrdi da nije lako napraviti ovakvu frizuru i tvrdi da bi njemu za to trebalo 20 minuta te ističe da je tu presudna njega kose.

Kate Middleton
Scott Garfitt / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Želite li kod kuće napraviti ovakvu frizuru prvo kosu razmazite nekim bogatim tretmanom, a prije feniranja nanesite malo ulja za kosu na vrhove.

Nakon toga četkom počešljajte i zagladite kosu, a nakon feniranja izravnajte kosu peglom. Na kraju dva široka pramena ukosnicama zataknite iza uha i učvrstite s malo laka za kosu.

Više modnih kombinacija Kate Middleton pogledajte u galeriji: 

Alistair Grant-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia Modne kombinacije Kate Middleton