Mnoge se žene naviknu na jednu frizuru, sviđa im se kako im stoji i ne žele je mijenjati dugi niz godina, možda čak i desetljeća. No, činjenica je da svako vrijeme nosi svoje i da vam frizura koju ste u dvadesetima stalno dobivali komplimente ne stoji tako dobro u četrdesetima...

Nitko ne voli izgledati starije, ali mnoge žene nesvjesno rade upravo to, i to samo zato što se iz nekog razloga ne mogu odlučiti na promjenu načina šišanja ili stiliziranja frizure. Ove frizure čine žene u četrdesetima i pedesetima starije:

1. Čvrste kovrče

Kovrče
Shutterstock 

Ova starinska frizura, koju su obožavale naše bake, daje strogoću i dodaje godine svakoj ženi.

2. Jako duga kosa

Svilenkasta, duga, ravna kosa rezervirana je za mlade djevojke. Kada žena napuni četrdeset godina, a ponekad i manje, ova frizura je samo vizualno čini starijom.

3. Potpuno ravna kosa

Ravna kosa.jpg
Shutterstock 

Ovo je još jedna frizura koju treba prepustiti mlađim djevojkama. Radije se okrećete volumenu i valovima.

4. Neadekvatne šiške

Šiške su odličan način da osvježite frizuru, ali ako su preguste ili prerijetke, samo će vas učiniti starijima. Ako niste vješti, nikako nemojte sami šišati šiške, već to prepustite ovlaštenom frizeru, savjetuje Lepa&Srećna.

5. Pretamna ili presvijetla kosa

Kosa
Shutterstock 

Nije bitan samo odabir frizure, već i boje. Kako stare, žene bi trebale posvijetliti ili potamniti kosu samo dvije do tri nijanse. Sve preko toga je previše i neće odgovarati vašem tenu i samo će vas učiniti starijima.

6. Oštećena i suha kosa

Kosa koja vapi za njegom ne stoji nikome dobro, ali osobito će smetati ženama iznad 40. kojima će itekako dodati godine.