Nova godina za mnoge znači i novi početak, a ako ste ga odlučili ‘proslaviti’ novom frizurom, tu su i novi trendovi.

Što će se nositi ove godine pitali smo najpoznatijeg hrvatskog frizera, Zvonimira Franića, u čije se ruke redovito prepuštaju i brojne poznate dame.

Zvonimir nam je otkrio da će ove godine sve biti u znaku prirodnog te da će naglasak biti na zdravlju kose, a manje na stylingu.

Zvonimir Franić
John Pavlish 

‘2024 godina donosi holistički pristup kosi. Fokus će biti na zdravoj kosi i vlasištu bez pretjeranog stylinga kose kad pričamo o frizurama za svaki dan. Od kratke, bob frizure pa duge kose… bitno je da je frizura prilagođena klijentu, individualan pristup na prvom je mjestu. Zato je bitno da je kosa njegovana i kvalitetno ošišana da se ne mora pretjerano stilizirati’, kaže on.

Za posebne prilike također se nećemo morati pretjerano mučiti oko kompliciranih frizura.

Od svečanijih frizura najveći naglasak je na wet hair lookovima koji su primjenjivi u svakoj prilici te podignute punđe koje nisu pretjerano stilizirane’, otkrio nam je Franić i istaknuo da će u trendu biti i ukrasi za kosu, osobito rajfovi.

Što se tiče boja, tu će isto prevladavati tople, prirodne nijanse.

‘Boje će prevladavati prirodne i tople, hladnih tonova još uvijek nema. Plavo medenasti tonovi, bakreni, toplije nijanse smeđe boje su apsolutno must have’, tvrdi Zvonimir.

Top 3 frizure za 2024. po preporuci Zvonimira Franića

1. Valoviti blunt bob

Jelena Veljača nosi valoviti blunt bob
Salon Franić 

2. Birkin šiške

Anne Hathaway nosi birkin šiške
Defrance / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

3. Hallo cut

Florence Pugh nosi hallo cut frizuru
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia