Kako starimo, promjene se neizbježno događaju. Bilo da se radi o finim linijama i borama, dobivanju na kilaži ili potpuno drugačijem ciklusu spavanja, starenje utječe i na našu kožu, izgled... ali i na kosu nakon 40. godine.

Prije svega, duljina ciklusa rasta kose postaje kraća, a pramenovi manje pigmentirani, što dovodi do sijedenja. Kako se promjer folikula dlake smanjuje, gusta kosa koju ste imali kad ste bili mlađi pretvara se u tanju. Mnogi folikuli prestaju proizvoditi nove vlasi, što još više stanji vašu kosu.

Sijeda kosa
Instagram 

Kako usporiti proces starenja kose?

U nastavku otkrijte jednostavne savjete za njegu.

• Spriječite oštećenje toplinom: Pretjerano izlaganje ekstremnim temperaturama utječe na keratin u strukturi vaše kose i čini je slabijom. Ako prirodno sušenje nije opcija za vas, uložite u proizvode za zaštitu od topline.

• Pazite na svoje vlasište: Kao što bi retinol i krema za sunčanje trebali biti obvezni dio vaše rutine njege kože protiv starenja, vlasištu je potrebna posebna pažnja. Potražite šampone i regeneratore koji sadrže sastojke poput vitamina E, ulja jojobe i keratina koji povećavaju snagu, sjaj i glatkoću.

Regenerator.jpg
Shutterstock 

• Koristite ulje za kosu: Dok starite vaši uvojci neizbježno gube sjaj, korištenje ulja za kosu može pomoći da vaša kosa izgledaju sjajno.

• Uključite biotin: Postoje brojne studije koje potvrđuju da su dodaci vitamina B7 korisni za rast zdrave kose i noktiju. Bilo da se primjenjuje lokalno ili oralno, uključivanje biotina u vašu rutinu ljepote može pomoći u dugoročnom zdravlju kose.