U svijetu mode postoje ljubavi koje nadilaze prolazne trendove i postaju prava strast, a u slučaju Jennifer Lopez ta neraskidiva ljubav odnosi se na brojne verzije tenisica Air Jordan 1. Fascinacija ovim kultnim modelom vodila ju je da ih uklopi u svoj osobni stil i svaki izgled.napravi savršen izgovor da ih nosi.

Bilo da ide u teretanu ili šeće ulicama Los Angelesa, latino diva je pokazala da za nju Air Jordan tenisice nisu samo ikona, već i način da izrazi da, što god se dogodilo, ona ostaje 'Jenny from the block' .

Jennifer Lopez obožava Air Jordan tenisice
LaStarPixMEDIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Osim epske povijesti tenisice (prikazane u filmu Bena Afflecka 'Air'), jedan od najznačajnijih aspekata Air Jordan tenisica je savršena kombinacija urbanog stila i udobnosti. Možda su iz tog razloga Jennifer Lopez, čiji posao zahtijeva visoku razinu energije i stalno kretanje, ove tenisice omiljeni izbor.

Budući da ne prati slijepo trendove, svoje omiljene Air Jordan 1 tenisice kombinira s komadima od duge pletene haljine do trenirki i sportskih kompleta inspiriranih tajicama.

Ne čudi što su ove Nike tenisice odavno nadišle svoje korijene vezane uz teren košarke i postale prava ikona svog vremena. Njihov inovativni dizajn i jedinstvena estetika osvojili su generacije ljubitelja sportske obuće.

Kao pripadnica svijeta slavnih, latino diva pomogla je dodatnom jačanju statusa Air Jordan tenisica kao neizostavnog elementa u svijetu suvremene mode. Nakon lansiranja 1984. godine, ove legendarne tenisice osvojile su milijune kupaca diljem svijeta. Zapravo, njihova impresivna prodaja daleko je premašila Nikeova izvorna predviđanja.

Jennifer Lopez obožava Air Jordan tenisice
Profimedia 

'Kad smo potpisivali ugovor, očekivanja rukovoditelja Nikea bila su da će do kraja četvrte godine od potpisivanja ugovora uspjeti prodati tenisice u vrijednosti od tri milijuna dolara', otkrio je David Falk, bivši agent Michaela Jordana, u dokumentarcu, uz napomenu da je u prvoj godini linije Air Jordan prodao tenisica u vrijednosti od nevjerojatnih 126 milijuna dolara.