Nedostatak vremena jedan je od najčešćih razloga (ili izgovora) zbog kojeg sve manje kuhamo i zbog kojeg sve češće posežemo za gotovom hranom koja nikad nije toliko ukusna i svježa kao ona koju smo sami pripremili. Iako nam užurbana svakodnevica ostavlja malo slobodnog vremena, to ne znači da ne možemo uživati u kuhanju i isprobavanju novih recepata.

Za neka od najboljih jela koja će oduševiti baš sve, bit će vam dovoljno tek petnaestak minuta. Njihova tajna krije se u provjereno dobrim receptima, ali i u odabranim sastojcima koji, spojeni zajedno, svaki zalogaj ispunjavaju bogatstvom okusa.

U moć dobrih recepata i najboljih sastojaka, nedavno smo se uvjerili i sami – na kulinarskom druženju u organizaciji Zvijezde.

UŽIVANJE U KUHANJU I ODLIČNOM DRUŠTVU

Na nedavno otvorenoj adresi Studija Kotluša, mjesta za kulinarske radionice, pod vodstvom food blogera Vedrana Boškovića (ujedno i vlasnika Kotluše) održana je kulinarska radionica na kojoj je zvijezda bio novi proizvod Zvijezde – Kockica, sastojak uz koji će priprema svakog jela biti još jednostavnija i brža, ali i ukusnija.

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

Što se krije ispod atraktivne ambalaže Zvijezda Kockica, na kulinarskoj radionici otkrili smo u najboljem društvu food blogerice Katarine Đozović, koja stoji iza Instagram profila Kate_Homecooking, glumice Katarine Madirazza, koja je uživala kako u odličnim receptima tako i društvu, content kreatorica Monike Žilavi i Martine Filić te Story čitateljica.

“Uvijek uživam u Storyjevim radionicama, a ova je bila zaista posebna jer smo imali priliku isprobali novi proizvod, Zvijezda Kockice s okusima. Veselim se sve okuse isprobati i doma jer jednostavni recepti koje svatko može pripremiti i moj su odabir za ljeto pred nama.”, na druženju je istaknula glumica Katarina Madirazza.

Zvijezda Katarina Madirazza
Robert Gašpert 

KOCKICE – NOVE ZVIJEZDE SVAKE KUHINJE

Kako bismo nove Zvijezda Kockice upoznali u njihovom punom sjaju i svom bogatstvu okusa koji unose u svako jelo, naš domaćin Vedran Bošković pripremio je tri jednostavna, ali jako fina recepta u kojima su jednu od glavnih uloga odigrale upravo nove Zvijezda Kockice.

Viralni pull apart kruh postao je još bolji uz dodatak aromatičnih Kockica češnjak i mediteran, u omiljenoj kombinaciji puretine i povrća savršeni balans okusa postignut je dodatkom slane Kockice, dok je Kockica mediteran jedno od najpopularnijih, najukusnijih i najjednostavnijih jela, tjesteninu s rajčicom, podigla na novu razinu.

“Volim kuhati za obitelj i druženja, uživam u isprobavanju novih jela i radionica mi je bila odlična. Novi okusi se jako lijepo osjete, a posebno su dobro došli do izražaja u receptima prema kojima smo pripremali ukusna jela. Odličan odabir za ljetna jela i druženja.”, svoje prve dojmove s nama je podijelila food blogerica Katarina Đozović.

Zvijezda Kate Homecooking
Robert Gašpert 

Nakon jako puno smijeha, tri recepta koji će postati naši go to recepti za ljetne dane i tri nove Kockice koje jedva čekamo isprobati u različitim kombinacijama, na kraju kulinarskog druženja svi su se složili da su Kockice odličan dodatak jelima u koja unose posebne kombinacije okusa, a neki su već pronašli i svoje favorite.

“Iskreno sam uživala na ovoj radionici i priprema jela sa Zvijezda Kockicama. Savršenog su okusa. Moj je favorit Kockica Češnjak, ali odličan je i okus Kockica Mediteran. Kuhanje je prošlo uz puno zabave, najeli smo se i puno toga naučili.”, na kraju kulinarskog druženja otkrila nam je content kreatorica Monika Žilavi.

S njom se složila i content kreatorica Martina Filić koja je sa kulinarskog kuhanja kući ponijela omiljenu Kockicu, ali i puno odličnih Vedranovih savjeta: “Na radionici je bilo predivno, naučila sam neke nove recepte koje ću sigurno pripremati i kod kuće. Najviše mi se svidio pull apart kruh a od kockica najdraži okus mi je Kockica Češnjak. Zahvala ekipi Zvijezde i chefu Vedranu koji je podijelio odlične savjete za još uspješnije kuhanje.”

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

Nove Zvijezda Kockice u tri odlična okusa, slana, češnjak i mediteran, možete pronaći u najbližem dućanu po super cijeni, a kako biste ih i vi imali prilike isprobati u jelima koja su oduševila sve polaznike kulinarske radionice, Vedranove recepte donosimo vam u nastavku!

3 JEDNOSTAVNA I JAKO FINA RECEPTA KOJA MORATE ISPROBATI

Pull apart kruh

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

SASTOJCI:
500g tijesta
100g Zvijezda Kockice (50g Zvijezda Kockica češnjak+ 50g Zvijezda Kockica mediteran)
100g naribanog sira (mozzarella/cheddar/gouda..)
Svježi ružmarin
Svježe peršin
Sol

POSTUPAK:
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na pola centimetra debljine. Premazati tijesto s margarinom te posuti sjeckanim začinskim biljem i naribanim sirom. Izrezati tijesto na komade veličine 10x5 centimetara. Slagati komade tijesta jedno na drugo dok sve ne potršite. Prebacite tijesto u namašćeni kalup za kruh. Pokriti i ostaviti da se diže 30 minuta na toplom. Peći na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici 30-45 minuta. Poslužiti toplo.

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

Zvijezda
Robert Gašpert 

 Povrće s puretinom

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

SASTOJCI:
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk
100g šparoga
200g purećih prsa
50g Zvijezda Kockica slana
Papar
Sol

POSTUPAK:
Papriku očistiti i nařezati na trakice. Luk oguliti i također narezati na trakice (tanke polumjesece). Šparogama ukloniti tvrdi dio te ih prepoloviti. Puretinu narezati na tanke šnite te zatim na trakice širine 1 cm. Na tavu staviti margarin te popržiti luk i papriku. Dodati puretinu te nakon 5 minuta šparoge. Još kratko sve popržiti te začiniti po ukusu. Poslužiti toplo uz kruh ili prilog po izboru.

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

  Tjestenina u crvenom umaku

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

SASTOJCI:
500g cherry rajčica
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
75g Zvijezda Kockice mediteran
sol
papar
1 žličica šećera
250g tjestenine

POSTUPAK:
Luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte. Na margarinu dinstajte luk te mu dodajte češnjak i dinstajte još minutu-dvije. Rajčice prepolovite te ih dodajte u tavu s lukom. Malo posolite i popaprite te sve kuhajte na laganoj vatri. Za izbalansirati kiselinu pred kraj kuhanja umiješajte jednu žličicu šećera. Tjesteninu skuhajte u dosta slane vode slijedeći uputu na pakiranju. Poslužite tjesteninu s umakom od rajčice i naribanim parmezanom.

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

Zvijezda Kockica gastro radionica
Robert Gašpert 

 *Sadržaj nastao u suradnji sa Zvijezdom.